teknolojiuzmani
FD Üye
Narlı Bisküvili Kup Tarifi İçin Malzemeler
Sütlü kısmı için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 küçük boy çay bardağı ile tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı çok dolu olmayacak nişasta
- Yarım çay bardağı tozşeker
- Yarım paket pötibör bisküvi
- Yarım adet narın taneleri
- Arzuya göre ceviz
Narlı Bisküvili Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütlü kısmı için olan malzemeleri tencereye koyalım, iyice çırpalım. Sonra ocağın altını açalım kıvam alana kadar pişirelim.
- Kuplara rondadan geçirdiğimiz biskiviyi 2’şer kaşık pay edelim. Üzerine sütlü muhallebiyi pay edelim.
- Narlı kısmı için olan malzemeleri tencereye koyalım çırpalım. Sonra ocağın altını açalım kıvam alana kadar pişirelim.
- 5 dk soğuyan sütlü muhallebinin üzerine narlı muhallebiyi pay edelim 5 dk soğuduktan sonra nar taneleri ve cevizle süsleyelim afiyet olsun.