
Narlı Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük karnabahar
- 1 küçük brokoli
- 2 adet havuç
- 1 küçük kase ayıklanmış nar
- Çay kaşığı ucuyla karbonat (brokoli haşlamak için)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu ( karnabahar haşlamak için)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı brokoli haşlama suyu
Narlı Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve yıkanır.
- Havuçların kabukları soyulup yıkanır ve jülyen doğranır. (parmak kalınlığında )
- Bir tencereye alınırlar ve üzerleri geçecek şekilde sıcak su eklenir.
- Haşlamaya bırakılır. (10-15 dk )limon suyu da eklenir.Karnabaharın ağır kokusunu engelliyor.
- Yumuşağında çıkarılır ve süzülür.
- Brokoli küçük parçalara ayrılıp yıkanır.
- Bir tencereye alınır ve brokolinin üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su eklenip haşlamaya bırakılır. (5-10 dk)
- Haşlama suyuna birazcık karbonat eklenir. Bu şekilde yeşilliği kaybolmayacaktır.
- Yumuşaklığı çatalla kontrol edilir.
- Yumuşağında çıkarılır ve süzülür.
- Sebzeler bir kaseye alınır.
- Sosu için malzemeler ayrı bir yerde karıştırılır ve üzerlerine gezdirilir.
- Nar taneleri serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Narlı Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı