Narlı İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
İrmikli kısım için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 2 su bardağı nar suyu (3 adet orta boy nar)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
Narlı İrmikli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Narlarımızın suyunu güzelce sıkıyoruz ve bir tencere ye nar suyumuzu, şeker ve nişastayı alıp koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaştıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Baton kek kalıbımında yaptım ben tatlımı siz isterseniz başka bir kalıpta kullana bilirsiniz. Islatmış olduğumuz baton kek kalıbına narlı tatlımızı döküyoruz. Islatmak yerine streç filmlede kaplaya bilirsiniz kalıbınızı.
- İrmikli tatlı için tencereye süt, irmik, toz şeker, tereyağ ve vanilimizi koyup, güzelce karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Yapmış olduğumuz irmikli tatlımızın bir kısmını ayırıp içine haşhaş, diğer kısmına kakao ekleyip karıştırıyoruz.
- Sıcaklığı geçen irmikli tatlımızı narlı tatlımızın üzerine önce haşhaşlı kısmını güzelce yayıyoruz. Daha sonra kakaolu olan irmikli tatlıyı üzerine yayıyoruz.
- İrmikli tatlılarımızı narlı tatlımızın üzerine yayarken fazla bastırmamaya dikkat edin narlı tatlımızın görüntüsünü bozabiliriz.
- Tatlımızı biraz dışarda sıcaklığı geçtikten sonra üzerine streç film ile kapatıp buzdolabını alıyoruz. 4-5 saat beklettikten sonra tatlımız hazır.
- Katılaşmış olan narlı irmik tatlımızı ters çevirip kalıptan servis tabağımıza alıyoruz.
- Dilediğiniz gibi süsleyip dilimleyip servis edebilirsiniz. ????Afiyet şifa olsun. ????????.