
Narlı Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 kol taze soğan
- 5-6 yaprak kıvırcık
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet nar ( hem iç kısmına koydum hem dış kısmına)
- 3 yemek kaşığı konserve mısır
- Nar ekşisi
- Limon
- Zeytinyağ
- Pul biber
- Tuz
Narlı Kısır Tanımı Yapılışı
- Bulgurumun üzerine 1, 5 su bardağı sıcak su koyup şişmesini bekledim.
- Daha sonra farklı bir kapta maydanoz, soğan, sarımsak,, domates, biberimi doğruyorum .
- Akabinde kıvırcığımı ekleyip doğruyorum ve havuç nar mısır atıp karıştırıyorum.
- Bulgurum şişince salçamı koyup güzelce salçamı yediriyorum , topaklanmadan daha sonra bütün materyaller karıştırıp sosluyorum en son nar ile süsleyip sunuyorum afiyet olsun.