Narlı Lokum Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy nar (2 su bardağı nar suyu)
- 3 yemek kaşığı bal
- Yarım paket vanilya
- Antep fıstığı (İsteğe göre ceviz fındık)
- Hindistan cevizi
- 7 yemek kaşığı mısır nişastası
Narlı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak nar suyu ve nişastayı tencereye alalım. Koyulaşıncaya kadar pişirelim, koyulaşıncaya ocaktan alalım.
- İlk sıcaklığı geçince bal, vanilya, antep fıstığı ekleyelim, streç film serili borcama dökelim, düzeltelim.
- Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirelim.
- Daha sonra kare şeklinde keselim hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun.