elektronikci
FD Üye
Narlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Bir çimdik tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 Türk kahvesi fincanı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un ( kontrollü)
- 4 su bardağı süt
- 2 paket çilekli creme ole
- 1 paket sade kremşanti
- 1 adet ayıklamış nar
Narlı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle keki yapalım. Yumurta sarısı ve beyazı farklı kaplara ayıralım.
- Sarıları şeker ve vanilya ile çırpalım.
- Beyazları ise tuz ile beyaz köpük olana kadar çırpalım.Ters çevirince dökülmeyecek kıvam olana kadar.
- Ayrı bir kapta un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip eleyelim.
- Yumurtalı karışıma yarısını ekleyelim.
- Spatula ile karıştıralım sıvı yağı ek edelim kalan unu ve yumurta beyazlarını da ekleyip karıştıralım.
- Yağlı kağıtla kelepçeli kalıbımızı saralım.
- 180 derecede 35-40 dk denetimli bir formda pişirelim.
- Soğuduktan sonra çıkartıp ortadan ikiye bölelim.
- Kreması için creme oleyi ve sütü bir kapta mikser ile çırpalım içerisine kremşantiyi de ekleyip çırpalım. Çabucak kıvam alacaktır aslında. Birazını kenara ayıralım üzerine kullanacağız.
- Ortadan ikiye böldüğümüz alt keki kelepçeye yerleştirelim üzerine ıslatmak için su yahut süt kullanabilirsiniz.
- Üzerine kremayı sürelim tekrar öteki keki koyalım üzerine.
- En son kenara ayırdığımız kremayı da üzerine sürüp ayıkladığımız narları serpiştirelim.
- Pastamızı dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun .