Aşure nasıl yapılır
Aşure tarifi
Aşurenin icine neler konur
Malzemeler :
2 su bardağı aşurelik buğday,
15 su bardağı su,
1 su bardağı nohut,
1 su bardağı kuru fasulye,
3 corba kaşığı kuru uzum,
3 corba kaşığı cam fıstığı,
3 su bardağı toz şeker,
5 adet incir,
6 adet kayısı,
1 adet portakal (ozellikle kabuğu)
10 adet kadar karanfil
2 adet cubuk tarcın
Suslenmesi icin; ceviz, badem, fındık, fıstık, kuş uzumu, nar ve toz tarcın (Aslında evde ne varsa)
imagesnasilasureyapilir5ad46441d1a08
Aşure’nin Yapılışı:
Bir gece onceden (mutlaka) buğday, nohut, fasulye, uzum, incir ve kayısıyı, ayrı ayrı kaplarda ıslatın Onceden hepsi yıkanmış olacak tabii
Ertesi gun; geceden ıslatılmış ve şişmiş olan aşurelik buğdaya 15 bardak suyu ilave edip, ağır ateşte bir guzel pişirin Aynı şekilde ama ayrı tencerelerde nohut ve fasulyeyi de haşlayın
İki ayrı cezvede karanfil ve tarcını birer cay bardağı suyla bir taşım kadar kaynatın Suzdukten sonra suyunu aşurenin icine katacağız
Buğday koyulaşmaya (sutlaşımsı) yuz tutunca; haşlanmış ve suzulmuş nohutla beraber fasulyeyi icine ilave edin Bu arada karanfil ve tarcının suyunu ilave etmeyi de unutmayın Birkac taşım birlikte kaynattıktan sonra, kucuk, kucuk kupler halinde kestiğiniz 1 adet portakal kabuğunu icine atın Son olarak; kuru uzumu, kucuk, kucuk, doğranmış incir ve kayısılarıda ilave ettikten sonra en son olarak şekerini ilave edin Kİ buğdayı sertleşmesin
Kaynamakta olan aşurenin tadına bakarak şekerini ve ne kıvama gelip gelmediğini zaten anlarsınız Bu arada şekeri az gelirse şeker, kıvamı koyu gelirse de sıcak su ilavesi yapabilirsiniz
Aşure tarifi
Aşurenin icine neler konur
Malzemeler :
2 su bardağı aşurelik buğday,
15 su bardağı su,
1 su bardağı nohut,
1 su bardağı kuru fasulye,
3 corba kaşığı kuru uzum,
3 corba kaşığı cam fıstığı,
3 su bardağı toz şeker,
5 adet incir,
6 adet kayısı,
1 adet portakal (ozellikle kabuğu)
10 adet kadar karanfil
2 adet cubuk tarcın
Suslenmesi icin; ceviz, badem, fındık, fıstık, kuş uzumu, nar ve toz tarcın (Aslında evde ne varsa)
imagesnasilasureyapilir5ad46441d1a08
Aşure’nin Yapılışı:
Bir gece onceden (mutlaka) buğday, nohut, fasulye, uzum, incir ve kayısıyı, ayrı ayrı kaplarda ıslatın Onceden hepsi yıkanmış olacak tabii
Ertesi gun; geceden ıslatılmış ve şişmiş olan aşurelik buğdaya 15 bardak suyu ilave edip, ağır ateşte bir guzel pişirin Aynı şekilde ama ayrı tencerelerde nohut ve fasulyeyi de haşlayın
İki ayrı cezvede karanfil ve tarcını birer cay bardağı suyla bir taşım kadar kaynatın Suzdukten sonra suyunu aşurenin icine katacağız
Buğday koyulaşmaya (sutlaşımsı) yuz tutunca; haşlanmış ve suzulmuş nohutla beraber fasulyeyi icine ilave edin Bu arada karanfil ve tarcının suyunu ilave etmeyi de unutmayın Birkac taşım birlikte kaynattıktan sonra, kucuk, kucuk kupler halinde kestiğiniz 1 adet portakal kabuğunu icine atın Son olarak; kuru uzumu, kucuk, kucuk, doğranmış incir ve kayısılarıda ilave ettikten sonra en son olarak şekerini ilave edin Kİ buğdayı sertleşmesin
Kaynamakta olan aşurenin tadına bakarak şekerini ve ne kıvama gelip gelmediğini zaten anlarsınız Bu arada şekeri az gelirse şeker, kıvamı koyu gelirse de sıcak su ilavesi yapabilirsiniz