iltasyazilim
FD Üye
nasıl kilo alınır nasıl kilo alabilirim nasıl kilo alırız
Çevremizde kilo tahsis etmek isteyenlerin aksine şişmanlamak isteyenlerin de karşımıza çıktığına tanık olmuşuzdur Ilk Olarak enerji tüketiminin enerji harcamasından az olduğu durumlarda kilo alamama durumu ile karşılaşılacağını belirtmekte yarar var Bu durumun yanı sıra kilo alamamanın birkaç sebebi olabilir: Birey sigara içiyorsa bu şart besinlerin gerçek kokusunu ve tadını algılamasına mani olarak iştahını baskılayabilir Bağırsak kurtları tüketilen besinleri sizinle paylaşır Gaita (dışkı) testi ile bağırsaklarda asalak olup olmadığı test edilebilir dahası hormonal nedenlere alt olarak kilo alamama durumu gerçekleşebilir Tiroit hormonları ve böbreküstü bezlerinin alıştırma durumu bu soruna yol açabilir Pozitif kilo nasıl kalp – damar hastalıklarına yol açıyorsa, fazla zayıflık da böylesi bir sonuca, adet düzensizliklerine, kansızlığa vs yol açabilir O nedenle kilo almak için aşağıdaki önerilere uyarı etmekte fayda vardır:
* Asla öğün atlanmamalı, günde 6 öğün beslenilmelidir
* Öğünler 3 esas, 3 ara öğün biçiminde olmalıdır Öğün araları 2,5 saat dek olmalıdır
* Yemekler ne çok çabuk ne de çok yavaş bir şekilde yenilmelidir
* Ana öğünlerinizde besin çeşitliliğine tartı veriniz 4 temel besin grubunu mutlaka bir arada tüketmeye çalışınız
* Mümkünse süt – yoğurt miktarı artırınız
* Süte nesquik, şeker, bal ya da tercihen pekmez ek edebilirsiniz
* Yoğurda toz şeker veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz
* Aralarda hamburger yenilmesi de uygun olabilmektedir Keza yağlı tohumlar (fındık, yerfıstığı, badem, ceviz) ve kuru meyveler de kilo almaya asistan olurlar
* Şekerli limonata ve taze bıkkın meyve suları da kilo almaya tezgâhtar olmaktadır
* Muhallebi üstüne 1 – 2 kaşık fındık veya ceviz içi konulması hacim olarak bir çoğalma sağlamazken gıda içeriği ve enerji açısından kayda değer bir yükselme sağlamaktadır
* Hem kabak tatlısı, meyve jölesi, komposto, hoşaf, sütlü tatlılar (dondurma, sütlaç, muhallebi, kazandibi, puding), tahin – pekmez gibi tatlılar da sağlıklı bir şekilde kilo almanızı sağlayacaktır
* Makarnanın üzerine sos, peynir, yoğurt, kıyma gibi ilaveler yapılması kilo almaya muavin olabilmektedir
* Şeker, kolesterol, tansiyon yüksekliği, karaciğer yağlanması ya da safra kesenizin alınması gibi bir probleminiz yahut her gün bir adet haşlanmış yumurtanın beslenmenize eklenmesi faydalı olacaktır
* Öğünlerde yağda kızartılmış, fazla yağlı yemekler yer almamalıdır
* Yiyeceklerinizi haşlama, ızgara yapma, buğulama veya fırında pişirme yöntemleri ile hazırlayınız
* Mümkünse katı margarinlerden ve tereyağından uzakta durulması gerekmektedir Tercihen zeytinyağı, mısırözü yağı, soya yağı, kanola, bitkisel karışım yağlar veya fındık yağı gibi nebati değişken yağlar kullanılmalıdır
* Zayıflığın bir nedeni de psikolojik olduğu için ferah, dar ve temiz bir ortamda yemek yenilmesi gerekmektedir
* Sadece yaşamak için yemeyin, biraz da yemek yemek için yaşayınız
* Tıkanmanıza yol açmaması namına yemekle birlikte fazla pozitif değişken alınmamalıdır
* Sigarayı içiyorsanız mutlaka bırakmalısınız *
Çevremizde kilo tahsis etmek isteyenlerin aksine şişmanlamak isteyenlerin de karşımıza çıktığına tanık olmuşuzdur Ilk Olarak enerji tüketiminin enerji harcamasından az olduğu durumlarda kilo alamama durumu ile karşılaşılacağını belirtmekte yarar var Bu durumun yanı sıra kilo alamamanın birkaç sebebi olabilir: Birey sigara içiyorsa bu şart besinlerin gerçek kokusunu ve tadını algılamasına mani olarak iştahını baskılayabilir Bağırsak kurtları tüketilen besinleri sizinle paylaşır Gaita (dışkı) testi ile bağırsaklarda asalak olup olmadığı test edilebilir dahası hormonal nedenlere alt olarak kilo alamama durumu gerçekleşebilir Tiroit hormonları ve böbreküstü bezlerinin alıştırma durumu bu soruna yol açabilir Pozitif kilo nasıl kalp – damar hastalıklarına yol açıyorsa, fazla zayıflık da böylesi bir sonuca, adet düzensizliklerine, kansızlığa vs yol açabilir O nedenle kilo almak için aşağıdaki önerilere uyarı etmekte fayda vardır:
* Asla öğün atlanmamalı, günde 6 öğün beslenilmelidir
* Öğünler 3 esas, 3 ara öğün biçiminde olmalıdır Öğün araları 2,5 saat dek olmalıdır
* Yemekler ne çok çabuk ne de çok yavaş bir şekilde yenilmelidir
* Ana öğünlerinizde besin çeşitliliğine tartı veriniz 4 temel besin grubunu mutlaka bir arada tüketmeye çalışınız
* Mümkünse süt – yoğurt miktarı artırınız
* Süte nesquik, şeker, bal ya da tercihen pekmez ek edebilirsiniz
* Yoğurda toz şeker veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz
* Aralarda hamburger yenilmesi de uygun olabilmektedir Keza yağlı tohumlar (fındık, yerfıstığı, badem, ceviz) ve kuru meyveler de kilo almaya asistan olurlar
* Şekerli limonata ve taze bıkkın meyve suları da kilo almaya tezgâhtar olmaktadır
* Muhallebi üstüne 1 – 2 kaşık fındık veya ceviz içi konulması hacim olarak bir çoğalma sağlamazken gıda içeriği ve enerji açısından kayda değer bir yükselme sağlamaktadır
* Hem kabak tatlısı, meyve jölesi, komposto, hoşaf, sütlü tatlılar (dondurma, sütlaç, muhallebi, kazandibi, puding), tahin – pekmez gibi tatlılar da sağlıklı bir şekilde kilo almanızı sağlayacaktır
* Makarnanın üzerine sos, peynir, yoğurt, kıyma gibi ilaveler yapılması kilo almaya muavin olabilmektedir
* Şeker, kolesterol, tansiyon yüksekliği, karaciğer yağlanması ya da safra kesenizin alınması gibi bir probleminiz yahut her gün bir adet haşlanmış yumurtanın beslenmenize eklenmesi faydalı olacaktır
* Öğünlerde yağda kızartılmış, fazla yağlı yemekler yer almamalıdır
* Yiyeceklerinizi haşlama, ızgara yapma, buğulama veya fırında pişirme yöntemleri ile hazırlayınız
* Mümkünse katı margarinlerden ve tereyağından uzakta durulması gerekmektedir Tercihen zeytinyağı, mısırözü yağı, soya yağı, kanola, bitkisel karışım yağlar veya fındık yağı gibi nebati değişken yağlar kullanılmalıdır
* Zayıflığın bir nedeni de psikolojik olduğu için ferah, dar ve temiz bir ortamda yemek yenilmesi gerekmektedir
* Sadece yaşamak için yemeyin, biraz da yemek yemek için yaşayınız
* Tıkanmanıza yol açmaması namına yemekle birlikte fazla pozitif değişken alınmamalıdır
* Sigarayı içiyorsanız mutlaka bırakmalısınız *