Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nasrettin Hocanın En Güzel Fıkraları

Nasrettin Hocanın En Güzel Fıkraları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
En Hoş Nasrettin Hoca Fıkraları

Abdessiz kılmıştım

öğretmen bir gün ağacın aşağıda namaz kılıyormuşnamazı bittiken daha sonra allahım sen duvamı kabul et demiş ağaçtaki adam etmem demişöğretmen:etmessen etme bende zaten abdessiz kılmıştım demiş

ÜZÜNTÜDEN NE YAPDIĞIMI BİLİYORMUYUM?

Birgün Nasrettin Hocanın karısı vefaat ederÖğretmen karısı ölünce yemeden içmeden kesilirBir kaç gün ortalıklarda görünmeyince komşuları merak ederVe ziyaret etmek için Hocanın evine giderlerevde kimse yokturKomşuları evden ayrılacağında ahırdan gelen sesi duyarlarAhıra girdiklerin hocayı baldızı ile altalta üstüste görürleröğretmen neyapıyorsun dediklerin,Hoca cevap verir: AAHH komşular ben üzüntüden ne yaptığımı biliyormuyum

Namaz

Nasrettin hoca namazını kılacakmış karısıda sofrayı kuruyormuş,kıblede sofraya doruymuşNasrettin öğretmen başlamış namazaNasrettin hocanın kedisi sofradan yemekler almaya çalışıyormuş,Nasrettin öğretmen sinirlenmiş pismillahirrahmanirrahim demişNasrettin hocanın hamide diye kızı varmış,kızı kediye yemek vermeye başlamışNasrettin hoca eğilirken seni vallahi döverim hamide demiş

NASRETTİN HOCA'NIN ON LİRASI

hoca kahvede on lirasını kaybetmiş,onu arıyormuşHocayı bu şekilde gören birisi sormuş ona hocada parasını kaybettiğini söylemiş Adam cebinden on lirasını çıkarmış,hocaya vermiş Öğretmen adama elinin tersiyle bir tane vurmuş ve demiş oysa: ''ÖYLE OYSA BULDUN PARAMIDA NEDEN BANA VERMEDİN

RAHMET

Yamurlu bir günde dışarıyı seyreden hoca bir komşusunun koşarak eve gittiğini görüralay etmek ister şöyle seslenirbre Allah'ın rahmetinden hiç kaçılır mı?Dürüst söylüyorsun öğretmen der ve yürüyerek giderIslanan adam hocanın yağmurlu havadakoşarak eve gittiğini görürHoca bana diyorsun neden Allah'ın rahmetinden kaçarsın?Ben Allah'ın rahmetini ezmemek için koşuyorum

DÖRT AYAKLI ÖRDEK

Bir gün, Nasrettin Öğretmen, camide bir vaaz veriyordu Cemaatten bir kışının esnediğini ve bir kısmının uyukladığını fark etti Bunun üstüne şöyle konuşmaya başladı: Bir sabah, Akşehir'den dışarı çıkmıştım Çayın kenarında dört ayaklı ördekler su içiyorlardı Dört ayaklı ördek sözünü işiten cemaat, gözlerini açarak Nasrettin Hoca'yı dikkatle dinlemeye başladı Bunun üstüne Nasrettin Öğretmen: Yahu! Siz nasıl adamlarsınız Deminden beri size vaaz ediyorum, uyukluyorsunuz da, kuyruklu bir yalan uydurunca hepinizin gözleri açıldı

BİZ DE GURUR YOKTUR

Nasreddin Öğretmen'ya yapılan şakalar tükenip bitmezdi Akşehir'liler bir gün Hoca'ya takılır ve sorarlar Hocam senin evliyalar katında ulu bir kişi olduğun söylenir aslı var mıdır? Hoca'nın böyle bir iddiası kesinlikle yoktur ama bir defa soruldu ya cevaplar; Her hâlde böylece olmalı Böyle kişiler ara sıra mucizeler göstererek bu özelliklerini herkese kanıtlar Hoca madem kabullendin göster bir mucize görelim! Hoca; Pekâla hemen size bir numara yapalım der aleyhinde durmakta olan çınar ağacına; Ey ulu çınar çabuk yanıma gel! Tabiî ne gelen ağaç var ne giden Öğretmen yürümeye başlar ağacın yanında varır Akşehir'liler; Ne oldu Öğretmen ağacı getiremedin, kendin oraya gittin! diye gülünce, Öğretmen; Bizde gurur yoktur, dağ yürümezse abdal yürür der

EŞEK KAYBOLUNCA

Nasreddin Öğretmen'nın eşeği kaybolunca arkadaşları üzülmüş ve eşeği aramaya koyulmuştu Öğretmen ise bunların aralarında: Allah'a şükürler olsun, diye dolaşıyordu Arkadaşları dayanamadı: Öğretmen efendi biz üzülüyoruz ve eşeğini arıyoruz, sen ise şükürler olsun diye hemen hemen seviniyorsun, bu ne hâldir, deyince: Öğretmen: Ben, eşeğin kaybolmasını değil, eşeğin üzerinde ben olmadığıma şükrediyor seviniyorum Yahut dört gündür ben de yitik olacaktım

NEREYE?

Nasreddin Hoca bir gün eşeğine binmiş Eşeğin inadı tutmuş Bir türlü eşeğin başını gideceği yöne çevirememiş Bunu gören komşusu: Nereye gidiyorsun Hocam, diye sormuş Hoca'da: Eşeğin istediği yere, demiş

ALLAH BİLİYOR

Nasreddin Öğretmen bir cimri tanıdığının evine gittiğinde tanıdığı ona bayat ekmek ile bir tabak bal ikram etmiş Nasreddin Öğretmen bayat ekmeği kadınsı kesmeyince sinirinden balı kaşıkla yemeye başlamış Ev sahibinin gözü yerinden oynamış: Aman efendim, bal ekmekle yenmez ise, insanın içini sıyırır, demiş Nasreddin Öğretmen hiç ses çıkarmadan balı bitirmiş ve: Kimin içinin sıyrıldığını Allah biliyor, demiş

DAMDA

Öğretmen çıkmış dam aktarırmışKapı çalınmış bir anEğilmiş bakmış bir adamAdamda ne üst ne başPerişanMerak etmiş,sormuş:Kimi istedin? Seni hocam birazcık aşağıya in İyi lakin ağam işim acale Ne söyleyeceksen orda söyle Bir ricam var senden,minik bir ricamAşağıya insen ne olur HocamHoca her hâlükarda iş mühim diyerek aşağıya inerAdam sorar: Ne var? Adam demişki Allah kazadan korusun derman aratmasın rabbim bir sadaka ver fakirim der Öğretmen bunları duyunca küplere binerAma hoca açıkgöz Derki hele yukarı gel azıcık Üstteki tarafını orada söylersin Varınca ikiside dama Öğretmen dönmüş adama demişki ALLAH VERSİN!

Acemi Bülbül

Nasrettin Hoca bir gün komşusunun bahçesine girerBahçedeki armutları görür görmez dayanamazBir tane yer,dayanamaz bir daha,bir daha derken armut ağacına çıkıverirBaşlar yemeyeTam bu sırada bahçenin sahibi çıkagelir
Öğretmen şaşkınlıkla başlar bülbül gibi ötmeye

Bahçenin sahibi şaşkın şaşkın Hocanın olduğu ağacınyanına varıp,
Ne yapıyorsun burada diye bağırır
Hoca sakince cevap verir
Ben bülbülüm,yuvam da burada,der
Her Tarafta cırlak sesiyle ötmeye başlar
Bahçe sahibi öfkeyle
Bülbül böylemi öter be adam diye bağırınca,
Hoca
ben acemi bülbülümAncak bu kadar ötüyorum,der

Hırsız

Nasrettin öğretmen bir gün namaz kılarken evine hırsız girmiş; tam hocanın cüzdanını çalacakken Nasrettin Öğretmen:
Gulhü veallahü felak, arkamdaki salak, derhal cüzdanımı bırak, otur da namaz kılak

Sıkarken

Nasrettin hoca bir gün yolun kenarında kedisini yıkıyomuşYoldan geçen arkadaşı hocaya:
Hocam kediyi yıkama ölür
demişHoca aldırış etmemiş ve yıkamışArkadaşı dönüşte hocayı yeniden yolun kenarında görmüşKedi ölmüştü adam:
Hocam ben size kediyi yıkamayın ölür demedimmi? demişHoca:
Ben kediyi yıkarken ölmediki sıkarken öldü demiş

Alev Düştüğü Süre

Nasreddin Öğretmen'nın evine tüccar arkadaşı davetli olmuşÖğretmen ona mantı pişirip getirmiş Arkadaşı telaş edip mantıyı hemen ağzına atınca boğazı yanmış Boğazının yandığını belirlenmiş etmemek için başını tavana doğru dikmiş ve yanmanın etkisi gidince de başını tavandan indirmeyip sormuş :
Hocam bu tavanı ne süre yaptınız
Öğretmen derhal :
Boğazına ateş düştüğü zaman, demiş

Farz

Nasrettin Hocanın evine 3 davetli gelmiş 3 üde birbirinden oburmuş öğretmen ne yemek getirdiyse sünnettir diye silip süpürmüşler
O sırada hocanın oğlu gelmiş misafirler aman ne güzel çocuk bu adı nedir diye sormuşlar
Nasrettin Hoca farz dır demiş
Misafirler aaa nasıl isim bu hiç böyle isim duymamıştık demiş
Nasrettin Hocada yaa sünnet diyeyimde onuda yiyinn demi demiş

Baklava

Öğretmen aksamleyin eve dogru yururken, baklava seven bir koyluyle karsilasir
Öğretmen, kisa bir sure once bir adam buyuk bir tepsi baklava goturuyordu
Beni ilgilendirmez!
Lakin adam tepsiyi sizin eve goturuyordu
O süre seni ilgilendirmez!

ateşle yemek yemek olmaz

bir gün nasrettin hoca arkadaşlarıyla iddaya girmiş ben karlı havada haricen 1 gün dururum demiş
onlar büyük bir ziyafette girmişler nasrettin öğretmen yalnızca mumu yakmış arkadaşları şaşırmış1 gün durduğuna ama işin içinde misafir etme olunca biri mumla ısındın demişkaybetmiş iddayıdaha daha sonra bir aksam nasrettin hoca arkadaşlarını çağırmışişte yemek yemek yiyelim diye onlar da gelmiş nasrettin öğretmen karısını tembilemiş ağacın dalına yemegi asaltına mum yak demişo da yapmışişte arkadaşları beklemiş beklemiş yemek değil hani hocam yemek yemek demişler o da pişiyor demişonlarda bir bakalım nasıl pişiyor demişler o da göstermiş piştiği yeri arkadaşlarıda aman hocam yemek mumla nasıl pişer demişo da ben nasıl mumla ısiniyor dediyseniz buda böyle pişiyor demiş

Hocanın İşi

Nasrettin Öğretmen birgün pazarda 10 akçeye aldığı 10 odunu,
9 akçeye satıyormuş Etraftan sormuşlar: Hocam bu ne iştir hiç
böyle ticaret olur mu?
Öğretmen gayet ağırbaşlı cevaplamış:
Olsun Kayda Değer olan işi nasıl yaptığın yok,
insanların seni iş yaparken görmesidir*