Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ne Ara Bitti Dedirtecek Efsane Profiterol

Ne Ara Bitti Dedirtecek Efsane Profiterol
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ne-ara-bitti-dedirtecek-efsane-profiterol.jpg

Ne Orta Bitti Dedirtecek Efsane Profiterol Tanımı İçin Gereçler


Pate a Choux (Hamuru)
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı un
  • 4 çay kaşığı şeker
  • 100 gram tereyağı yahut margarin (yaklaşık 2 yemek kaşığı büyük ölçüde)
  • 1 fiske tuz
  • 3 tam adet orta uzunluk yumurta (Yumurtalarınızı tek tek koymanızı tavsiye ederim)
Creme Patissıere (Muhallebisi)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker (tatlı olmasını istiyorsanız biraz daha ekleyebilirsiniz)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta (çeşidi farketmez)
  • 1 tam yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata Sos İçin
  • 25 ml su
  • 20 gram şeker
  • 50 gram siyah çikolata (Küçük kesimlere kesilmiş dilerseniz hazır çikolata sosu kullanabilirsiniz)

Ne Orta Bitti Dedirtecek Efsane Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için: Fırını 200 dereceye ısıtın. Hamuru yapmak için geniş bir sos tenceresi içerisinde su, şeker ve tereyağını bir ortaya getirin. Tereyağı büsbütün eriyene kadar ısıtın (Kaynatmayın)
  2. Karışımı tereyağı erir erimez ocaktan alın. Tereyağı, şeker ve su karışımına eklemek için tuz ve unu farklı bir yerde karıştırın. Ateşten aldığınız karışımın içine un ve tuz karışımını bir defada dökün.
  3. Yumuşak bir ezme formu elde edene kadar süratli ve kuvvetle karışımı karıştırın. Karışım sos tenceresine yapışmadan rahatça döndüğünde geniş bir kaba alın ve ılıyana kadar bekleyin.
  4. Ilındıktan sonra yumurtaları teker teker, çırparak ekleyin (3 yumurtanın hepsine gereksiniminiz olmayabilir. Karışım yumuşak ve saten üzere bir görünüm almalı)
  5. Hazır olan hamurunuzu yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine küçük top formları vererek sıkın (Ben biçim vermek için sıkma torbası kullandım lakin iki tatlı kaşığı yardımı ile de çok kolay biçim verilebiliyor)(Hamurlar ortası eşit boşluklar bırakılmalı)
  6. Parmak ucunuzu su ile ıslatın ve her bir formun üstünden düzelterek geçin(Bu süreç hamurun daha çıtır olmasına yardımcı olacak) Ortalama 25-30 dakika ya da hamurlarınızın üzeri altın sarısı-kahverengi olana kadar pişirin.
  7. Muhallebisi için: Pütür pütür olmaması için yumurta hariç bütün materyalleri bir sos tenceresi içerisine alıp pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  8. Yumurtayı ekleyip ocağa alın ve kaynayana kadar hiç durmadan çırpın (Yumurtanın pişmemesi için çok sıcak olduğunda tencerenizi ortada ocaktan alıp tezgahta çırpın)
  9. Kenarları tutmaya başladığında spatula yardımı ile kenarda içeri yanlışsız süratli ve kuvvetli bir halde çırpmaya devam edin.
  10. Kaynadıktan sonra nişasta ve un tadı gittiğinde artık muhallebiniz hazır demektir. Çok lezzetli bir muhallebi olacağına emin olabilirsiniz.
  11. Çikolata sosu için: Şeker ve suyu küçük bir sos tenceresi içerisinde şurup olana kadar karıştırarak ısıtın. Ateşi yarı yarıya kısın ve çikolataları benmari de uygun bir ekipman içine döküp bu şurubun üzerine yerleştirin ve büsbütün eritin.
  12. Çikolatalar büsbütün eridikten sonra şurubu da erimiş çikolataları da ısıdan alın ve şurup karışımını çikolataya ek edip karıştırın.
  13. Hazırlıkları yaptıktan sonra hamurumuzun içine muhallebiyi doldurup üzerine çikolata sosumuzu döküp dolapta bekletiyoruz ve soğuk bir biçimde servise hazır ediyoruz. Tanımı deneyip memnun sonuçlar elde edeceğinizden eminim şimdiden afiyet olsun :).
 
858,481Konular
981,455Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt