Ne Dürüm Ne Börek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 500 gram tavuk göğsü
- 400 gram mantar
- 3 adet kapya biber
- 4-5 dilim kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı köri
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Çörekotu
Ne Dürüm Ne Börek Tanımı Yapılışı
- Sıvıyağda istediğiniz büyüklükte doğradığınız tavuk göğsünü pişirin.
- Pişen tavuk göğüslerine doğranmış mantar ve kapya biberleri ekleyip beraberce kavurun.
- Mantarlar suyunu bırakıp çekince baharat ve tuzunu ekleyip karıştırın, ocaktan alıp ılımasını bekleyin.
- 2 ye katladığınız yufkalara koyup üzerine kaşar peyniri ekleyip sarın.
- Üzerine çırptığınız yumurtayı sürüp çörekotu serpin.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.