Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

neden dengeli ve düzenli beslenmeliyiz

neden dengeli ve düzenli beslenmeliyiz

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Niçin düzenli ve dengeli beslenmemiz gerekir?

Bütün gıda ve içecekler hiçbir şekilde vücudumuz için zorunlu tüm maddeleri içermemektedir böylece yiyecekleri gruplandırmak ve ona göre hareket etmek gerekir Gıda ve içecekler şu gruplardan oluşmaktadır: Et, süt, ekmek ve tahıl, meyve ve sebze, şeker ve yağ grubu Bu saydığımız bütün gruplar, insan organizması için zorunlu olup, bunların dengeli olarak alınması çok önemlidir Bu yiyeceklerden herhangi birinin daha fazla ya da daha az alınması, ilerde afiyet ve estetik sorununa sebebiyet vermektedir

Çoğu perhiz programına göre, gelişi hoş yapılan kilo verme gayretleri neticesinde genel olarak istenen sonuç alınamamaktadır Laf konusu diyet programlarından daha sonra gövde arzu hissini sürekli hissettiğinden, kendi koruma mekanizmalarını harekete geçirerek, eski kilonun da üstünde bir kiloya kadar kendini ayarlamakta ve diyet sonunda hızla o noktaya dürüst kiloyu yönlendirmektedir Bu sebepten, vücudun koruma mekanizmasını harekete geçiren ve vücudu sürekli aç bırakarak, metabolizmayı yavaşlatan ve yağ yakma sürecini dingin ışık halkası getiren beslenme programlarından sakınmak gerekir

Burada doğru olan dilekçe vücudun tüm fonksiyonlarının adi çalışabilmesini sağlayıp, metabolizmayı koruyan ve yağların azaltılarak, kas hacmini arttıran yeni bir hayat tarzına yönelmektir

Beslenmemizde, esas gıdaları hiç ihmalkârlık etmememiz gerekmektedir Bu konuda kayda değer olan yağ alımını tatmin edici ölçüde sınırlamaktır Bugün dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde ahali, günlük kalorilerinin %4090 ’ını yağlardan almakta ve bu nedenle şişmanlık denilen sorunu yaşamaktadırlar

Bu durumu dikkate alırsak, yağ alımınızı günlük kalori ihtiyacınızın %2030 ’u civarında sınırlayarak, hiçbir sıhhat sorunu olmadan kilo verme çabalarında sağlam adımlar atmış olursunuz

Mesela günlük yiyeceklerimiz içinde manâlı bir yer tutan ve kilo aldırıcı hiçbir etkisi olmayan salatanın içine ek edilen soslar, onu bütün bir kilo aldırıcı gıda haline getirmektedir

başkaca akşamları içilen bir bardak içkinin yanında alınan yağlı kuruyemişler ortalama %75 yağ içerdiklerinden zayıflama diyetlerinin baş düşmanı olabilmektedirler Mesela bir avuç fıstık sıradan 400 kalori vermektedir Halbuki kuruyemiş alırken yapılacak küçük bir ayarlama bu pozitif kalori alma konusunu ayrıntılarıyla ortadan kaldıracaktır Bunun yerine alınacak 3 adet kestanenin yağ oranı ise yağ oranı 1 gramdan eksik olup, kalorisi de sadece 66 ’dır

Yine yeme alışkanlıklarımızdan olan pastadan vazgeçemiyorsanız, çikolatalı ve kremalı pasta yerine meyveli tart yiyerek bu tat alma tadınızı sağlayıp daha bilinçli hareket ederek yağların kalorisinden kurtulmuş olursunuz

Şimdi sıra şekere gelmektedir Bu da son derece uyarı edilmesi gereken bir maddedir Günlük yiyeceklerimizde şeker ve güya gıdaları düşük oranda yakalamak, kilo denetleme ve zayıflamada en manâlı hususlar arasındadır Lakin burada unutulmaması gereken nokta şudur; benzer miktarda alınan yağ, laf konusu şekerin iki mislinden daha fazla kalori vermektedir

Burada fazla önemli unsurlardan bir diğeri de lifli gıdalardır Beslenmenizde lifli gıdalara önemli bir yer ayırırsanız sayılamayacak kadar fazla avantaj sağlamış olursunuz Mesela lifli gıdalar sizi çoğu barsak hastalığından koruduğu gibi, kan şekerinin ve kolesterolünün de düşmesini sağlayarak kayda değer bir sıhhat avantajı kazandırmaktadır Ayrıca, lifli gıdaların birçok sindirilirken verdikleri enerjiden daha fazlasını harcatmaktadır

sinyâl olan bir konu da ekmek hakkındaki hatalı inanıştır Ekmek kayda değer bir tahıl grubu yiyeceği olup, sanıldığı gibi, yenmesinin kilo aldırma açısından bir riski yoktur Yapılan diyetlerde, çoğu kişi, ekmek yerine peyniri seçim etmektedir Halbuki benzer miktardaki peynir, ekmeğe kadar 5 kat daha pozitif kilo aldırmaktadır Oysa ekmek alımının da ölçülü, dengelenmiş, kepekli ve koyu renk olması daha uygundur

Pirinç, makarna, tahıllar, taneli yiyecekler, sebze ve meyvelerden oluşan ve hayvani yağları azaltılmış yiyeceklerden oluşturulan mönü, yeterli kalori alımıyla uygulandığında ve tatmin edici ölçüde istikrarsız ile (minimum iki litre) takviye edildiğinde, dengelenmiş beslenme ve ideal bir yaşam tarzı için en manâlı mesafeyi katetmiş ve bu noktadan itibaren artı kilolarınızın atılması ve dinç hayat yolunda belirli adımlar atmış olursunuz

Yeme konusunda fazla manâlı bir öteki husus da yenen öğünlerin yeterince uygun miktarda olması ve vücuda arzu sinyalleri verdirilmemesidir bununla beraber günlük öğün miktarı da en düşük 46 defa olmalıdır
*
 
858,496Konular
981,848Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt