Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefes darliklarinda ilk yardim

Nefes darliklarinda ilk yardim
0
235

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Nefes darlığı terimi yaşanılabilecek herhangi bir solunum güçlüğünü anlatmada kullanılır Hastalar genellikle hava açlığı adı verilen bir boğulma duygusuna kapılır ve çoğu zaman solunum kasları yardımıyla soluk alır Zaten normal şartlarda akciğer hastalığına sahip olanlar (KOAH, Astım gibi) günlük olarak kullandıkları ilaçları mutlaka beraberinde taşımalı, yakın çevresindeki kişilere bu ilaçları kullandıkları hakkında bilgi vermeleri gerekmektedir

Eğer ki bir kişi çok fazla gaza veya aşırı toza maruz kaldıysa nesef almayı kolaylaştıran ilaçlardan uzak durmalıdır Böyle durumlarda bu ilaçlar yarardan çok zarar verir Nefes darlığı yaşayan bir hasta öncelikle bulunduğu gazlı, tozlu ortamdan uzaklaştırılmalıdır Mevcut havayı soluması durumu dahada kötüye götürecektir

Similar threads

Nefes darlığı terimi yaşanılabilecek herhangi bir solunum güçlüğünü anlatmada kullanılır Hastalar genellikle hava açlığı adı verilen bir boğulma duygusuna kapılır ve çoğu zaman solunum kasları yardımıyla soluk alır Zaten normal şartlarda akciğer hastalığına sahip olanlar (KOAH, Astım gibi)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Nefes Darlığı hastalığı Solunum Yetmezliği her türlü solunum güçlüğünü açıklamak için kullanılan bir terimdir Hasta genel olarak tezgâhtar solunum kasları yoluyla soluk alıp verir ve hava açlığı denen bir boğulma duygusuna kapılırÇoğu durumda nefes darlığı daha derin solgun alıp verme ve daha...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Nefesim aralıksız kesiliyor nedeni nedir? solunum yetmezliği her türlü solunum güçlüğünü anlatmak için kullanılan bir terimdir Hasta genel olarak asistan solunum kasları yoluyla bitik alıp verir ve hava açlığı denen bir boğulma duygusuna kapılırÇoğu durumda nefes darlığı daha derin solgun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Nefes Darlığı Nedir? Nefes darlığı, kişinin yeteri kadar nefes alamamasıdır. Nefes darlığına tıpta dispne denir. Nefes açlığı olarak da bilinir. Nefes darlığı, kişinin günlük aktivitelerini yapmasına engel olan yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Nefes darlığı; kişinin tamamıyla nefes...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
SOLUNUM YETMEZLIĞI belirtileri nefes darligi belirtileri, nedenleri, tedavisi, sebepleri, neden olur, iyi gelen ur, nebati tedavi, nedir, hakkında ayrıntılı tüm bilgiler burada arkadaşlar Sevgili Melek'ler, bu makalemizde, yaygın olan solunum yetmezliği ve belirtileri hakkında merak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,500Konular
982,597Mesajlar
30,358Kullanıcılar
jackgragassSon üye
Üst Alt