Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Aşure (Tam Ölçülü)

Nefis Aşure (Tam Ölçülü)
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
nefis-asure-tam-olculu.jpg

Nefis Aşure (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı (500 gr) aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • Yarım bardak fındık
  • Yarım bardak kabuğu soyulmuş badem
  • 1 çay bardağı süt
  • 250 gram kayısı
  • 250 gr kuru üzüm (1, 5 su bardağı kadar)
  • 1/2 (yarım) su bardağı kuş üzümü
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 tane rendelenmiş elma
  • 9 su bardağı toz şeker (damak zevkinize nazaran +-)
  • 10 tane karanfil
  • Sıcak su

Nefis Aşure (Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir gece evvelce buğday nohut ve fasulyeyi ıslatalım.
  2. Nohut ve fasulyeyi düdüklü tencerede pişirelim.
  3. Kayısıyı küçük küçük doğrayıp suda bekletelim. Kuş üzümü ve çekirdeksiz üzümü küçük bir tencerede siyah rengi çıkana kadar haşlayalım. Ve süzelim.
  4. Karanfili cezvede az suyla 2 dk kaynatalım. Suyunu ek edeceğiz.
  5. Buğdayı geniş bir tencereye alalım.
  6. Üzerine sıcak su ek edelim. Yumuşayana kadar ortada karıştırarak pişirelim.
  7. Pişen buğday üzerine nohut ve fasülyeyi ekleyelim.
  8. Kalan tüm gereçleri ekleyelim. Hepsi özleşene kadar pişirelim. Yanımızda daima sıcak su bulunmalı. Denetimli karıştırarak pişirelim. Afiyet olsun. ????.
  9. Dipnot: aşuremizin kararmaması için üzümleri evvelden kaynatmalıyız. İncir ek edeceksek en son koymalıyız. Kaynarken içine ceviz koymamalıyız.
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt