
Nefis Aşure (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı (500 gr) aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- Yarım bardak fındık
- Yarım bardak kabuğu soyulmuş badem
- 1 çay bardağı süt
- 250 gram kayısı
- 250 gr kuru üzüm (1, 5 su bardağı kadar)
- 1/2 (yarım) su bardağı kuş üzümü
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 tane rendelenmiş elma
- 9 su bardağı toz şeker (damak zevkinize nazaran +-)
- 10 tane karanfil
- Sıcak su
Nefis Aşure (Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir gece evvelce buğday nohut ve fasulyeyi ıslatalım.
- Nohut ve fasulyeyi düdüklü tencerede pişirelim.
- Kayısıyı küçük küçük doğrayıp suda bekletelim. Kuş üzümü ve çekirdeksiz üzümü küçük bir tencerede siyah rengi çıkana kadar haşlayalım. Ve süzelim.
- Karanfili cezvede az suyla 2 dk kaynatalım. Suyunu ek edeceğiz.
- Buğdayı geniş bir tencereye alalım.
- Üzerine sıcak su ek edelim. Yumuşayana kadar ortada karıştırarak pişirelim.
- Pişen buğday üzerine nohut ve fasülyeyi ekleyelim.
- Kalan tüm gereçleri ekleyelim. Hepsi özleşene kadar pişirelim. Yanımızda daima sıcak su bulunmalı. Denetimli karıştırarak pişirelim. Afiyet olsun. ????.
- Dipnot: aşuremizin kararmaması için üzümleri evvelden kaynatmalıyız. İncir ek edeceksek en son koymalıyız. Kaynarken içine ceviz koymamalıyız.