Nefis Aşure Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg buğday
- 1 su bardağı fasulye
- 1 su bardağı nohut
- 175 gram kuru incir ( biz büyük olduğundan böldük )
- 300 gram kuru kayısı
- Küçük bir kase kuş üzümü
- 2 adet elma
- Antep fıstığı ( isteğe nazaran ölçüde )
- Nar ( biz olmadığından kullanmadık)
- Ceviz
- Fındık
- Keten tohumu
- ( üzeri için olanları kendiniz ölçüsünü belirleyebilirsiniz diye paylaşmadık)
Nefis Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Akşamdan kuru baklagilleri ıslayıp bir gece boyunca bekletiyoruz.
- Sabah kuru baklagillerimizi pişiriyoruz ( biz başka haşladık ).
- Sonra hepsini tıpkı tencereye alıp şekerini ekliyoruz ve birkaç dakika materyallerin tadını vermesi için kaynatıyoruz.
- Akabinde kuru incir, kuru kayısılarımızı da ekliyoruz.
- Bir süre daha kaynattıktan sonra uygun kaselere koyup üstlerini antep fıstığı, nar, ceviz, fındık yahut onlara benzeri şeylerle süslüyoruz ????.