Nefis Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet taze yufka (Yoksa üçgen yufkada kullanabilirsiniz)
- 300 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet soğan
- Yarım çay bardağı ince bulgur (Islatılmış )
- Yarım su bardağı ceviz içi iri çekilmiş
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Sıvı yağ
Nefis Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı uygun bir tencereye alıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp, ekliyoruz, zeytinyağ ekleyip, ocakta kavuruyoruz.
- Daha sonra ıslatıp şişmiş olan bulguru, ceviz içi, tuz, karabiber, pul biber ekleyip, güzelce karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Sıvı yağ ve suyu bir kaba alıp, güzelce karıştırıyoruz yufkamızı üçgen şeklinde kesiyoruz.
- Fırça yardımıyla yufkamızın her yerini ıslatacak şekilde sürüp, yufkanın geniş kısmına iki yemek kaşığı kıymalı harçtan koyup, kenarlarını içe doğru katlayıp, rulo şeklinde katlıyoruz.
- İlk önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz deneyenlere afiyet olsun.