Nefis Ayva Tatlısı (Kış Tatlısı) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet orta uzunluk ayva
- Her yarım ayva için yarım çay bardağı toz şeker
- Her yarım ayva için 1 çay bardağı su
- Tarçın
- Varsa renklendirmek için biraz vişne yahut vişne suyu (Ben kullanmadım fakat bazen doğal renk kırmızı olmayabiliyor)
- Ayvaları soyduktan sonra kararmaması için limonlu su
- 1 adet rendelenmiş elma
- Üstünü süslemek için kaymak
Nefis Ayva Tatlısı (Kış Tatlısı) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ayvayı soyuyoruz ortadan ikiye bölüp kabuklarını ve çekirdeklerini bir kenara ayırıyoruz (Atmayalım daha sonra kullanacağız)
- Evvelden hazırlamış olduğumuz limonlu suyun içine soyduğumuz ayvaları koyuyoruz (Kararmaması için)
- Tencereyi ocağa alıp kabukları ve çekirdekleri alt tabana yerleştiriyoruz.
- Daha sonra ayvaları dizip ortalarına rendelediğimiz elmaları koyuyoruz. Üzerine şekeri ve daha sonda suyu ekliyoruz. Vişne suyu yahut vişne var ise su ölçüsünü on nazaran ayarlayınız.
- En son tarçını ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kaynayana kadar yüksek ateşte sonrasında kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
- Orta ara denetim edip suyu ayvaların üzerinde gezdiriniz. Sona yanlışsız rengin değişeceğini göreceksiniz.
- Piştikten ve rengini aldıktan sonra ocaktan alıp soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz????. Afiyet olsun