Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Ayva Tatlısı (Kış Tatlısı)

Nefis Ayva Tatlısı (Kış Tatlısı)
0
73

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
nefis-ayva-tatlisi-kis-tatlisi-4.jpg

Nefis Ayva Tatlısı (Kış Tatlısı) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet orta uzunluk ayva
  • Her yarım ayva için yarım çay bardağı toz şeker
  • Her yarım ayva için 1 çay bardağı su
  • Tarçın
  • Varsa renklendirmek için biraz vişne yahut vişne suyu (Ben kullanmadım fakat bazen doğal renk kırmızı olmayabiliyor)
  • Ayvaları soyduktan sonra kararmaması için limonlu su
  • 1 adet rendelenmiş elma
  • Üstünü süslemek için kaymak

Nefis Ayva Tatlısı (Kış Tatlısı) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle ayvayı soyuyoruz ortadan ikiye bölüp kabuklarını ve çekirdeklerini bir kenara ayırıyoruz (Atmayalım daha sonra kullanacağız)
  2. Evvelden hazırlamış olduğumuz limonlu suyun içine soyduğumuz ayvaları koyuyoruz (Kararmaması için)
  3. Tencereyi ocağa alıp kabukları ve çekirdekleri alt tabana yerleştiriyoruz.
  4. Daha sonra ayvaları dizip ortalarına rendelediğimiz elmaları koyuyoruz. Üzerine şekeri ve daha sonda suyu ekliyoruz. Vişne suyu yahut vişne var ise su ölçüsünü on nazaran ayarlayınız.
  5. En son tarçını ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kaynayana kadar yüksek ateşte sonrasında kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
  6. Orta ara denetim edip suyu ayvaların üzerinde gezdiriniz. Sona yanlışsız rengin değişeceğini göreceksiniz.
  7. Piştikten ve rengini aldıktan sonra ocaktan alıp soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz????. Afiyet olsun❤️
 
858,497Konular
981,898Mesajlar
29,925Kullanıcılar
Neyse olsunSon üye
Üst Alt