iltasyazilim
FD Üye
Nefis Baklava (Hazır Baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır baklavalık yufka (800 gr vardı benimkinde)
*1, 5 paket margarin veya 250 gr tereyağ
*Ceviz veya fıstık
Şerbeti;
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Nefis Baklava (Hazır Baklavalık Yufkadan) Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi yapalım 15 dakika kaynatıp kenarda soğumaya bırakalım Şimdi baklavaya geçelim, diktörtgen büyük boy borcama yapıcaz Onun için yufkaları önce borcamın boyu ve eni kadar keselim Daha rahat olur sizin için yoksa kenarlardan taşan yufkaları kesmek biraz uğraştırıcı Tereyağı veya margarini eritin borcamın en alt kısmını tereyağı sürün ve ilk yufkayı serin yufkaya tereyağ sürüp ikinci yufkayı da serin böyle devam ederek 56 yufkayı aralarına biraz tereyağı sürerek üst üste koyun ve kırdığınız cevizden bir miktar serpin Yine 6 yufkayı aralarına tereyağ sürüp ceviz serin ve en son 3 yufka daha aralarına tereyağ sürüp ceviz serpin Bundan sonra kalan yufkaların aralarına tereyağ sürün ama ceviz eklemeyin son 78 yufkaya en son dilimleyin Baklavanızı kalan tereyağı her tarafına gelecek şekilde ıslatın ve önceden ısıttığınız 180° lik fırına verin 3540 dakika kadar pişirin Üzeri kızarınca iyice çıkarın ve soğumuş şerbeti her tarafına dökün Hemen ve 12 saat dinlendirirseniz tadı daha güzel olucak Afiyet Olsun
*1 paket hazır baklavalık yufka (800 gr vardı benimkinde)
*1, 5 paket margarin veya 250 gr tereyağ
*Ceviz veya fıstık
Şerbeti;
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Nefis Baklava (Hazır Baklavalık Yufkadan) Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi yapalım 15 dakika kaynatıp kenarda soğumaya bırakalım Şimdi baklavaya geçelim, diktörtgen büyük boy borcama yapıcaz Onun için yufkaları önce borcamın boyu ve eni kadar keselim Daha rahat olur sizin için yoksa kenarlardan taşan yufkaları kesmek biraz uğraştırıcı Tereyağı veya margarini eritin borcamın en alt kısmını tereyağı sürün ve ilk yufkayı serin yufkaya tereyağ sürüp ikinci yufkayı da serin böyle devam ederek 56 yufkayı aralarına biraz tereyağı sürerek üst üste koyun ve kırdığınız cevizden bir miktar serpin Yine 6 yufkayı aralarına tereyağ sürüp ceviz serin ve en son 3 yufka daha aralarına tereyağ sürüp ceviz serpin Bundan sonra kalan yufkaların aralarına tereyağ sürün ama ceviz eklemeyin son 78 yufkaya en son dilimleyin Baklavanızı kalan tereyağı her tarafına gelecek şekilde ıslatın ve önceden ısıttığınız 180° lik fırına verin 3540 dakika kadar pişirin Üzeri kızarınca iyice çıkarın ve soğumuş şerbeti her tarafına dökün Hemen ve 12 saat dinlendirirseniz tadı daha güzel olucak Afiyet Olsun