Nefis Bir Açma Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane yumurta (bir adedinin sarısını üstüne)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yoğurt(ben konutta mayaladığım yoğurdun sıvı kısmından(suyundan)kullanıyorum genelde)
- 1 paket kuru maya(11gr)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (Ben 8 bardak su bardağı un kullandım.22 adet açma çıkardım biraz fazla çıkarmak istedim)
- Margarin yahut tereyağı
- Yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı pekmez
- Çörek otu
Nefis Bir Açma Tanımı Yapılışı
- Ilık su ve süt, şeker, mayayı karıştırıp 10 dk bekletiyoruz.
- Daha sonra yumurta, yoğurt, tuzu ve yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz.
- Yoğurduktan sonra 10 dk hamuru sarıp oda sıcaklığında bekletiyoruz.
- Bekledikten sonra hamurumuzu kesimlere ayırıp yuvarlıyoruz ve üstüne margarin yahut tereyağını bırakıyoruz.
- Elimizle hamuru açarak yağı her tarafına sürüyoruz.
- Daha sonra bir ucundan yuvarlayarak rulo hale getirip form veriyoruz.
- Tepsimize diziyoruz ve üstüne yumurtayı sürüp 30 dk mayalamaya bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra 180 derecede 30 dk pişiriyoruz.