Nefis Bir Kaygana Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 4-5 kol yeşil soğan
- 4-5 kısım maydanoz
- Damak tadınıza nazaran tuz (yeşillikler isteğe bağlı olarak arttırılabilir ya da azaltılabilir)
Nefis Bir Kaygana Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak unumuzu ve sütünüzü bir kaba aktarıyoruz hafif çırptıktan sonra içerisine 4 tane yumurta ekliyoruz ve yeşilliklerimizi ufak ufak doğrayıp harcımızın içine ekliyoruz.
- En son tuzu ek edip pişirmeye hazır bir hale getiriyoruz.
- İlk olarak yanmaz yapışmaz tamam yazı ocağınızda alıp birkaç damla zeytinyağıyla yağladıktan sonra harcımızdan birer kepçe olacak halde tavamıza aktarıp gerili önlü pişiriyoruz. Afiyet olsun.