Nefis Buğday Salatası ( Gün Salatası ) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase haşlanmış mısır
- 1 su bardağı buğday
- 1 adet kapya biber
- 1 adet taze soğan
- 1 adet salatalık
- 1 adet havuç
- 1 adet nar
- Ceviz
- Damak tadınıza nazaran
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
- Tuz
Nefis Buğday Salatası ( Gün Salatası ) Tanımı Yapılışı
- Buğday birkaç su yıkanır ve üzerine iki parmak çıkacak kadar su ek ederek yaklaşık yarım saat yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Daha sonra fazla suyu varsa süzülür ve soğumaya bırakılır.
- Salatalık yarım ay biçiminde doğranır, soğan ince ince kıyılır.
- Kapya biber küçük küçük küp küp doğranır. Havuç rendelenir.
- Büyük bir kabın içine buğday, iri kesim ceviz, haşlanmış mısır ve sebzeler alınır, üzerine damak tadınıza nazaran tuzu, limon suyu ve zeytinyağı ek edilir.
- Hepsi bir hoş karıştırılır, salata tabağına alınır, üzerine ayıklanmış nar serpilir.