Nefis Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1, 5 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım demet dereotu
- Peynir
- Yumurta sarısı
Nefis Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına unu alalım ve üzerine maya ve tuzu ilave edelim, kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Karıştırdığımız malzemelerin üzerine sıvı yağ ve ılık sütü ekleyelim biraz daha hamurumuzu yoğuralım.
- Yoğururken azar azar ılık suyumuzu da ekleyelim. Su kontrollü eklensin ki hamur cıvık olmasın.
- Hamurumuz güzel bir şekilde kıvam alana kadar 6-7 dakika yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini streçleyelim 30-45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen ve kabaran hamurumuzun içerisine ince kıydığımız dereotunu ilave ederek tezgaha alıp yoğuralım.
- Hamuru 18 parçaya ayıralım.
- Beze haline getirdiğimiz parçaları elimizle bastıralım yada merdane ile açalım ve daire şeklini verelim.
- İç harcını içerisine yerleştirelim, hamuru kapatalım. Peynirli yaptım ama siz ne isterseniz koyabilirsiniz.
- Hamuru birleştirdiğimiz kısmı altta kalacak şekilde poğaçalarımızı fırın tepsisine dizelim.
- Tüm bezelerimizi şekillendirdikten sonra eğer vakit varsa 20 dakikada tepside mayalanması için tepsi mayasına bırakalım.
- Son olarak hazırladığımız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatal ile üzerlerini çizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında poğaçalarımız pişene kadar 25-30 dakika pişirelim. –afiyetler olsun–.