Nefis Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yahut tereyağ
- 1 fincan sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 sarı üzerine)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- 4.5-5 su bardağı un
- Lor peyniri
Nefis Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda ısısındaki margarin üzerine yumurta kırılır.
- Bir adedinin sarısı üzeri için ayrılır. Sırasıyla süt ,yağ ,sirke tuz ve şeker eklenir.
- Malzemeler biraz karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu ile maya eklenir. !! biraz daha kıyır bir poğaça istiyorsanız kabartma tozu yarım paket eklenmelidir.
- Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir ince kıyılmış dereotu eklenir.
- Üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması beklenir.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp içi doldurulur.
- Üzeri için yumurta sarışının içine çay kaşığının ucu ile pudra şekeri eklenir ve şekillendirilen poğaçalar sürülür.
- Çatalla form verilir.
- 200 derecede evvelden ısınmış fırında alt üst kızarana dek pişirilir.
- Fırından aldığınız tepsinin üzerini 15 dakika kadar örtüp dinlendirin. Afiyet olsun ????.