Nefis Diyet Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- Yarım karnabahar
- Pulbiber
- Tuz
- Yoğurt
Nefis Diyet Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Yarım karnabahar çiçeklerine ayrılır ve yıkanır. Suyunun süzülmesi için bekletilir.
- 1 adet soğan uzunlamasına ince ince doğranır.
- Karıştırma kabına alınır üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ, pulbiber ve tuz eklenir.
- Karnabaharlarda eklenerek karıştırılır.
- Yağlı kağıt bulunan borcama alınır.
- 200 derecede 40 dk pişirilir. (üst rafa diğer bir borcamı yüz üstü koydum ki üstleri yanmadan pişsinler. ).
- Pişirme müddetini denetim ederek ayarlamanızı öneririm????.
- 3-4 kaşık yoğurda biraz tuz ekleyip uygunca karıştırılır.
- Fırından çıkan karnabahar servis tabağına alınır ve yoğurdumuz ile kaplanır????.