Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Domates Soslu Jülyen Et Sote

Nefis Domates Soslu Jülyen Et Sote
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
nefis-domates-soslu-julyen-et-sote.jpg

Nefis Domates Soslu Jülyen Et Sote Tanımı İçin Materyaller


Marinasyon için
  • 500 gr jülyen kesilmiş et
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • Çeyrek su bardağı süt
  • 3 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı kekik, toz kırmızıbiber
  • Biberiye (isteğe bağlı)
  • 2-3 adet rendelenmiş domates ya da 1 su bardağı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı- 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pulbiber, tuz, kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1, 5-2 su bardağı soğuk su İçinde nişastayı açacağız (Yemeğin kıvam alması için ekleniyor, isteğe bağlı eklemeyebilirsiniz de)

Nefis Domates Soslu Jülyen Et Sote Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel olarak eti marine ediyoruz.
  2. Bütün gereçleri karıştırıp eti bu sos içinde harmanlayın.
  3. Üzerini kapatıp en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
  4. Dinlenen eti kızdırılmış tavaya alın. Yağ koymuyoruz.
  5. Etleri az az tavanın içine alın ve soteleyin.
  6. Kendi suyunu salıp çekene kadar bu formda pişirin.
  7. Daha sonra üzerine kâfi ölçüde su ekleyin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Her etin pişme mühleti farklılık gösterebilir. Denetimli pişirin.
  8. Daha sonra sarımsak ve soğanı ekleyin kavurun.
  9. Salçayı ve domates püresini ekleyin.
  10. Baharat ve tuzu da koyup en son nişastalı suyu ekleyip kapağını kapatın.
  11. Hafif kısık ateşte 15 dk kadar pişirin. Orta ara karıştırın.
  12. Müddet sonunda ocaktan alıp sıcak sıcak servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Kremalı Hardal Soslu Et Sote Tarifi İçin Malzemeler 800 gr – 1 kg süt dana eti2 adet soğan400 gram kültür mantar5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1 dolu tatlı kaşığı hardal1 yemek kaşığı sebze çeşni500 ml kaynar su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber200 ml krema1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 600 gram jülyen doğranmış etYarım çay bardağı zeytinyağ1 kase arpacık soğan1-2 diş sarımsak2 adet yeşil biber jülyen kesilmiş1 adet kırmızı biber jülyen kesilmiş1,5 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı domates sosuTuzKarabiber Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Soslu Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller Yarım kilodan biraz fazla tavuk göğüs eti (jülyen doğranmış)3 yeşil biber2 kırmızı kapya biber Sosu için : Yarım çay bardağı sütÇeyrek çay bardağı sıvı yağ1 dolu tatlı kaşığı kekik1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı kimyonTuz(damak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Güveçte Beşamel Soslu Et Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo dana eti3 adet sivri biber2 adet kapya biber1 adet ortaboy havuç1 adet büyük uzunluk patates1 adet büyük uzunluk domates1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kekik2 su bardağı su Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı un4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 500 gram dana kuşbaşı3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı2 adet orta uzunluk soğan1 diş sarımsak2 adet yeşil sivri biber1 adet kırmızı kapya biber1 yemek kaşığı domates salçası3 adet orta uzunluk domates (Rendelenmiş)250 ml su1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
858,492Konular
981,548Mesajlar
29,671Kullanıcılar
Üst Alt