elektronikci
FD Üye
Nefis Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr margarin yada tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 4 adet yumurta
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kremşanti (Krema soğuğa yakın olduğu zaman katılacak)
- 1 paket çikolata
- 100 gram sıvı krema
Nefis Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kreması için vanilin ve kremşanti hariç bütün malzemeler tencereye alınır. Göz göz olana kadar karıştırılarak pişirilir. Altını kapatınca vanilin katılarak karıştırılır. Soğuğa yakın olunca kremşanti katılıp mikserle karıştırılır. Kremamız hazır.
- Hamuru için; tencereye margarin yada tereyağı ve su alınır. Kaynamaya başladığında un ve vanilya katılır. İyice ezerek karıştırılır. 10 dakika soğuduğu zaman yumurtalar tek tek kırılarak iyice yedirilir.
- 4 yumurta için aynı işlem tekrar edilir. Sıkma torbası ile yağlı kağıt serili tepsiye uzun uzun sıkılır. 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
- Soğuduğu zaman bıçakla kesilerek içine krema sıkılır. Üzerine benmari erittiğimiz çikolata ve krema karışımına batırılır. Tabağa dizilir.
- Üzerini istediğiniz gibi susleyebilirsiniz. Dolapta bir süre bekletilir, (Çikolatalar donması için) afiyet olsun.