Nefis Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gr oda ısısında margarin (Acele olduğunda ben eritip de koyuyorum yalnızca unu fazla yiyor)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kabartma tozu
- 1 kahve fincanı şeker
- 3 su bardağı un (Markaya nazaran farklılık gösterebilir)
- 3-4 orta elma
- 1-1 buçuk tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük çay bardağı şeker
Nefis Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Rendelenen elma tarçın ve şekeri bir tavaya alıp suyu çekene kadar pişirilir. Suyu çekince soğuması için kenara alınır. Hamur için un hariç bütün materyaller güzelce karıştırılır.
- Daha sonra yavaş yavaş un eklenir çok katı bir hamur olmayacak. Yoğurulan hamur 5-6 bezeye bölünüp yuvarlanır. Hamurun altına un serpilerek tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.
- Üçgen dilim olacak formda 8 kesime bölünür. Geniş olan kısma elma harcı koyularak sigara böreği sarar üzere sarılır. Kalan başka bezelerde birebir biçimde hazırlanır.
- Form verilen kurabiyeler pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırın da 20 dakika denetimli olarak pişirilir. Fırından çıkan kurabiyeler ılıyınca üzerine pudra şekeri serpiştirilir. Afiyet olsun ????