Nefis Et Kavurma (Düdüklüde) Tanımı İçin Materyaller
- 750gr kuşbaşı et
- 200 gram iç yağ (sevmeyenler 2 yemek kaşığı tereyağ da kullanabilir)
- 1 adet orta uzunluk soğan (dörde bölünecek)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı sıcak su (suyu az isterseniz 1 bardak kafidir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Nefis Et Kavurma (Düdüklüde) Tanımı Yapılışı
- Düdüklü tencere ocağa alınır içine iç yağ eklenir.
- Yağlar eriyince kıkırdak dokular tencereden bir kaşıkla alınır.
- Etler tencereye eklenip yeterlice rengi dönünceye suyunu salıncaya kadar kavrulur.
- Dörde bölünmüş soğanlar eklenir ve atl üst edilir.
- Üç yemek kaşığı sıvı yağ ve sıcak suyu ek edip düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım.
- Düdük ötünceye kadar orta ateşte (orta gözde)pişirelim.
- Düdük öttükten sonra kısık ateşte 40 dakika daha pişirip altını kapatalım.
- Düdük söndükten sonra tenceremizi açalım.
- Kekik ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Bir servis tabağına etleri alalım.
- Etlerimiz servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.