Nefis Etli Pideler Tanımı İçin Malzemeler
Pide hamuru için;
- 1 kilo un
- 4 su bardağı kadar ılık su (azar azar ekleyin)
- Tuz
- 1 paket yaş maya
- 400 gram kıyma
- 6 adet domates
- 5 adet soğan
- 8-9 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası (çokta dolu bir kaşık olmasın)
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber
Nefis Etli Pideler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selam. Gelin bugün birlikte etli pideler hazırlayalım.Bu halde hazırlayıp buzluğa da atabilirsiniz ramazanda kolaylık olur. Çıkarıp ısıtmanız kâfi.
- İlk olarak geniş bir kapta mayamızı ılık suyla eritip hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuz yumuşacık bir hamur olacak.
- Başka bir kaba kıymayı ekliyoruz ve robotdan geçirdiğimiz yada ince ince kıydığımız başka materyalleri de ekliyoruz ve karıştırıyoruz güzelce.
- Sıvı yağ ölçüsü vermeyeceğim lakin kıyma harcını yumuşatır yarım çay bardağından fazla ister kesinlikle. Yağı az olursa biraz köfte ekmek imajı verir.
- 1 saat kadar dinlendirdiğimiz hamurdan bezeler elde ediyoruz. Bezeleri yuvarlak halde açıp üzerine kıymalı harcımızdan yayıyoruz.
- Fırın kağıdı serdiğimiz tepsinin üzerine büyüklüğüne nazaran 4 kıymalı pide yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının orta kısmında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.