Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Etli Pideler

Nefis Etli Pideler
0
35

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Nefis Etli Pideler Tanımı İçin Malzemeler


Pide hamuru için;
  • 1 kilo un
  • 4 su bardağı kadar ılık su (azar azar ekleyin)
  • Tuz
  • 1 paket yaş maya
Kıymalı harcı için;
  • 400 gram kıyma
  • 6 adet domates
  • 5 adet soğan
  • 8-9 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (çokta dolu bir kaşık olmasın)
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber

Nefis Etli Pideler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Selam. Gelin bugün birlikte etli pideler hazırlayalım.Bu halde hazırlayıp buzluğa da atabilirsiniz ramazanda kolaylık olur. Çıkarıp ısıtmanız kâfi.
  1. İlk olarak geniş bir kapta mayamızı ılık suyla eritip hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuz yumuşacık bir hamur olacak.
  2. Başka bir kaba kıymayı ekliyoruz ve robotdan geçirdiğimiz yada ince ince kıydığımız başka materyalleri de ekliyoruz ve karıştırıyoruz güzelce.
  3. Sıvı yağ ölçüsü vermeyeceğim lakin kıyma harcını yumuşatır yarım çay bardağından fazla ister kesinlikle. Yağı az olursa biraz köfte ekmek imajı verir.
  4. 1 saat kadar dinlendirdiğimiz hamurdan bezeler elde ediyoruz. Bezeleri yuvarlak halde açıp üzerine kıymalı harcımızdan yayıyoruz.
  5. Fırın kağıdı serdiğimiz tepsinin üzerine büyüklüğüne nazaran 4 kıymalı pide yerleştiriyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının orta kısmında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Nefis Etli Pideler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt