Nefis Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Kırmızı mercimek
- Pirinç
- Bulgur
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 litre su
- Tuz
- Pulbiber
- Nane
- Tereyağ
Nefis Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Resimde paylaştığım üzere bir çay bardağına mercimek bulgur pirinç koyuyoruz yıkıyoruz.
- Sonra tencereye tereyağımızı alıp, salça ile kavuruyoruz üzerine yıkadığımız bakliyatları koyuyoruz.
- Tekrar kavurup, suyunu koyuyoruz, tuzunu atıp kaynamaya bırakıyoruz.
- İyice özleşince ister blendırdan geçirebilirsiniz isterseniz taneli bırakabilirsiniz.
- Ben blendırdan geçirdim en son küçük tavada pul biber ve naneyi yakıp üstüne döküyoruz. Afiyet olsun yapanlara????????????.