Nefis İç Harcıyla Puf Puf Bazlama Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kurumaya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Alabildiğince un (3.5 su bardağı kullandım)
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet sivribiber
- 200 gr kıyma
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
- Kaşar
Nefis İç Harcıyla Puf Puf Bazlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün gereçleri uygun bir kaba koydum. Unu yavaş yavaş ek ettim. Ele yapışan bir hamur olcak o yüzden tahta kaşık yardımıyla da el değdirmesen yoğurabilirsiniz.
- Üzerini streçle kapattım mayalanması için dinlendirdim.
- Hamuru un yardımıyla 6parçaya böldüm. Herbirini tabak büyüklüğünde açtım. Orta ateşte artlı önlü pişirdim. Üzerlerini sıcak olması için bir bezle örttüm.
- Uygun bir tavaya ince doğranmış soğan, sarımsakla ve biberleri aldım.
- Sıvıyağ ekleyerek kavurmaya başladım.
- Kıymayı ek ettim düzgünce pişince üzerine salça ve baharatları ekledim.
- İki dakika kadar kavurup altını kapattım.
- Bazlamaların içine kıymalı harcı doldurdum.
- Üzerine kaşarda ek ederek servis yaptım. Şayet bazlamalar balon üzere pişmezse bıçak yardımıyla ince biçimde ikiye ayırabilirsiniz. Balon üzere pişerse esasen gerek kalmayacak resen çok rahat ayrılacaktır. Deneyeceklere afiyet olsun????.