Nefis İşkembe Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram işkembe
- 1 litreye yakın su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım limon
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Nefis İşkembe Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İşkembeyi yıkayıp 1 saat suda bekletelim.
- 1 saat içinde bir kaç defa suyunu değiştiriyoruz.
- Kesme şeker büyüklüğünde doğrayıp düdüklü tencereye koyup üzerine suyu koyup pişiriyoruz.
- Terbiyesi için un ,yumurtayı yoğurdu, limonu, sirkeyi karıştırıp çırpıyoruz.
- Pişen işkembenin suyundan bir kepçe alıp terbiyenin içine koyup tekrar işkembenin içine koyup kaynatalım.
- Devamlı karıştırıyoruz tabanı tutmaması için.
- Kıvam alan çorbayı ocaktan alıyoruz ezdiğimiz sarımsağı ek ediyoruz.
- Bir tavanın içersine sıvı yağı koyup kızdıralım, toz biberi koyup biraz daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Servis kasesine alıp üzerine sosunu döküp servis yapabilirsiniz afiyet olsun.