Nefis İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- Domates sosu
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet patates
- Biber
- Kekik
- Kürdan
- 250 gr dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet rende soğan
- Kekik
- Karabiber
- Kuru ekmek içi
- Tuz
Nefis İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlarımızı uzunlamasına kesip tuzlu suda 10dk bekletiyoruz.
- Bekleyen patlıcanları tuzdan arındırdıktan sonra yağda kızartıp yağını atması için peçetenin üzerine alıyoruz.
- Köfte harcımızı tüm malzemeler içinde olacak şekilde güzelce yoğurup yumurta büyüklüğünde toplar halinde yuvarlıyoruz.
- Köftelerimizi 10dk dinlendirdikten sonra yağda renkleri değişecek kadar yağda çeviriyoruz.
- Patateslerimizi halkalar şeklinde kesip yağda biraz çeviriyoruz.
- Tüm malzemeler hazır. Köftelerin çevresini patlıcanlar ile bohça halinde sarıyoruz.
- Borcamımıza pişmiş patatesimizi yerleştirip üzerine bohçalarımızı yerleştireceğiz.
- Bohçalarımızı yerleştirdikten sonra dilerseniz kürdan ile domates ve biber sabitleyebilirsiniz.
- Borcamın içerisindeki bohçalatın üzerine baharatlarımızla karıştırdığımız domates sosunu ve salçayı döküyoruz. ( dilerseniz sulandırabilirsiniz).
- Kebabımız pişmeye hazır!.
- 160 derecede 20dk benim için yeterli olmuştur.
Nefis İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı