
Nefis Kakaolu Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket muzlu crem-ole ve 2,5 su bardağı soğuk süt
- 10 adet ufak boyutlarda muz veya 5 adet büyük muz ( ortadan ikiye bölünüp kullanılabilir )
- Hazır paket çikolata sosu
- ( benmari usulu çikolata da kullanabilirsiniz fakat yaklaşık 400-500 gram eritmek gerekiyor. Hazır çikolata sosu daha iyi oluyor tercihinize kalmış. )
- Üzerine dilerseniz benmari usul eritilmiş beyaz çikolata ve çikolata rendesi koyabilirsiniz.
Nefis Kakaolu Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri bir kaba alıp hafif krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Eleme kabına unu, kabartma tozunu, vanilini, kakaoyu ve nişastayı ekleyip harcımızın içine eleyelim.
- Hepsini karıştırdıktan sonra yağılı kağıt serili fırın tepsimize dökelim ve 180 derecede 15-20 dk arası pişirelim. ( kontrollu pişirelim ).
- Kekimiz pişerken çikolata sosumuzu hazırlayıp soğumaya bırakalım. Kabuklanmaması için ara ara karıştıralım.
- Kekimiz piştikten sonra ters çevirelim ve istenilen büyüklüğe göre dilimleyelim.
- Hazırlamış olduğumuz crem-oleden kekimizin üzerine biraz sürelim ve muzları ekleyelim.
- Muzların kaymaması için kenarlarına da crem-ole sürebilirsiniz, böylece sabit kalır.
- Üzerine oda ısısına kadar soğuttuğumuz çikolata sosumuzu dökelim ve süsleyelim.
Nefis Kakaolu Malaga Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı