Nefis Kayseri Mantısı Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin:
*3 su bardağı un
*1 cay bardağı su
*1 adet yumurta
*1 cay kaşığı tuz
İc malzemesi icin:
*200 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*Kuru maydanoz
*Kuru nane
*Tuz, karabiber, kimyon
Sosu icin:
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı salca
*2 cay kaşığı kırmızı toz biber
*1 kase yoğurt
*2 diş sarimsak
*Tuz
Nefis Kayseri Mantısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak Bir kasenin icerisine unu alıp ortasına yumurtayı kırıyoruz, tuzu ekliyoruz ve suyu yavaş yavaş dokup yoğurarak sert bir hamur elde ediyoruz
*2 beze yapıp nemli bir bez ortuyoruz ve hamuru yarım saat dinlendiriyoruz Diğer yandan ic harcını hazırlıyoruz Soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz
*Kıymayı, rendelenmiş soğanı, maydanozu, naneyi ve baharatları bir kabın icine alıp iyice karıştırıyoruz
*Tezgahı hafif unlayarak oklava yardımı ile hamuru ne cok ince ne cok kalın olacak şekilde acıyoruz Fazla unlamıyoruz yoksa mantıları kapatırken birbirine yapışmaz
*Keskin bir bıcakla uzunlamasına 2 cm buyuklukte kesiyoruz Tekrar enine doğru 2 ye 2 cm olacak şekilde kesip kare hamurlar elde ediyoruz
*Parmak ucuyla kıymalı harctan ortalarına yerleştiriyoruz ve iki ucundan tutup kıstırıyoruz Bu şekilde 2 bezemizi bitirdikten sonra hafif unlu bir tepsiye mantıları dokup sallayalım ki birbirlerine yapışmasınlar
*Pişirmek icin tencereye su koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca tuz ve sıvı yağı koyup mantıları ilave ediyoruz 1015 dk pişirdikten sonra ocaktan alıp uzerine soğuk su ilave ediyoruz ve 12 dk sonra suzuyoruz
*Sosunu hazırlamak icin tereyağını tavada eritip uzerine kırmızı biberi ve salcayı ekliyoruz ve yağı yakmadan kızdırıyoruz
*Mantılar soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alıyoruz ve tereyağlı sosu uzerine gezdiriyoruz
*Uzerine istediğiniz baharatları gezdirebilirsiniz beğenmeniz dileğimle afiyetler olsun Sevgilerimle
*3 su bardağı un
*1 cay bardağı su
*1 adet yumurta
*1 cay kaşığı tuz
İc malzemesi icin:
*200 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*Kuru maydanoz
*Kuru nane
*Tuz, karabiber, kimyon
Sosu icin:
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı salca
*2 cay kaşığı kırmızı toz biber
*1 kase yoğurt
*2 diş sarimsak
*Tuz
Nefis Kayseri Mantısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak Bir kasenin icerisine unu alıp ortasına yumurtayı kırıyoruz, tuzu ekliyoruz ve suyu yavaş yavaş dokup yoğurarak sert bir hamur elde ediyoruz
*2 beze yapıp nemli bir bez ortuyoruz ve hamuru yarım saat dinlendiriyoruz Diğer yandan ic harcını hazırlıyoruz Soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz
*Kıymayı, rendelenmiş soğanı, maydanozu, naneyi ve baharatları bir kabın icine alıp iyice karıştırıyoruz
*Tezgahı hafif unlayarak oklava yardımı ile hamuru ne cok ince ne cok kalın olacak şekilde acıyoruz Fazla unlamıyoruz yoksa mantıları kapatırken birbirine yapışmaz
*Keskin bir bıcakla uzunlamasına 2 cm buyuklukte kesiyoruz Tekrar enine doğru 2 ye 2 cm olacak şekilde kesip kare hamurlar elde ediyoruz
*Parmak ucuyla kıymalı harctan ortalarına yerleştiriyoruz ve iki ucundan tutup kıstırıyoruz Bu şekilde 2 bezemizi bitirdikten sonra hafif unlu bir tepsiye mantıları dokup sallayalım ki birbirlerine yapışmasınlar
*Pişirmek icin tencereye su koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca tuz ve sıvı yağı koyup mantıları ilave ediyoruz 1015 dk pişirdikten sonra ocaktan alıp uzerine soğuk su ilave ediyoruz ve 12 dk sonra suzuyoruz
*Sosunu hazırlamak icin tereyağını tavada eritip uzerine kırmızı biberi ve salcayı ekliyoruz ve yağı yakmadan kızdırıyoruz
*Mantılar soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alıyoruz ve tereyağlı sosu uzerine gezdiriyoruz
*Uzerine istediğiniz baharatları gezdirebilirsiniz beğenmeniz dileğimle afiyetler olsun Sevgilerimle