teknolojiuzmani
FD Üye
Nefis Kedidili Pastam Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kedi dili
- 2 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı tepeleme un
- 5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt yahut su
- Hindistan cevizi
Nefis Kedidili Pastam Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremasını hazırlamaya başlayın.
- Vanilin ve tereyağı hariç başka materyalleri karıştırma kabına ekleyip ocağa koymadan evvel düzgünce karıştırın.
- Daha sonra kıvam alana kadar ocakta pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ek edin.
- Hazır olan kremanın yarısını evvelce hafif ıslattığınız borcama döküp yayın.
- Daha sonra kedi lisanlarını sütle yahut suyla ıslatıp borcama dizin.
- Daha sonra üzerine kalan kremayı gezdirin.
- Krema soğurken sosunu hazırlayın.
- Hazır çikolata sosunu ve 2 su bardağı sütü kıvam alana kadar karıştırın.
- Son olarak soğuyan kremanın üzerine gezdirin.
- Bu etapta krema ve çikolata sosunuzda ılık olmalı ki birbirine karışmasın.
- Pastanızı buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
- İstediğiniz halde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun????.