Nefis Köfte Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet yumurta
- 5 dolu yemek kaşığı ekmek içi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 10 kısım maydanoz
- 1 diş sarımsak (küçükse 2 diş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- Piştikten sonra somun ekmek, domates ve soğan
Nefis Köfte Ekmek Tanımı Yapılışı
- Maydanozlar kıyılır, bayat ekmek içleri, soğan ve sarımsak rendelenir. Soğanın fazla suyu sıkılır.
- Tüm gereçler geniş bir kaba alınıp yoğurulur.
- Üzeri kapatılıp en az 1-2 saat buzdolabında bekletilir.
- Buzdolabından çıkarılıp şekil verilir, eğer vaktiniz varsa 1 saat daha buzdolabında dinlendirin çok daha uygun sonuç alırsınız.
- Dinlenen köfteleri ister 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek teflon tavada, isterseniz hiç yağ eklemeden döküm tava yahut ızgarada pişirebilirsiniz.
- Pişirdiğimiz köfteleri ekmek ortasına koyup üzerine domates ve kuru soğan ekleyip afiyetle tüketilir????????.