
Nefis Kuru Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 tepeleme tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ / zeytinyağı
- Kuru biber, kuru patlıcan (17 adet küçük kuru biber, 4 adet de yarım kuru patlıcan kullandım)(kurularınızın boyutuna nazaran adet sayısı değişkenlik gösterebilir)
Nefis Kuru Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kuruları tencereye alalım ve üzeri geçecek kadar su doldurup yumuşayana kadar haşlayalım.
- Daha sonra suyunu süzüp soğumasını bekleyelim. (çok aşırı da haşlamayalım sonra da pişeceği için).
- Soğanları küçük küçük doğrayalım ve sıvı yağ/zeytinyağı eklediğimiz pişirme kabına soğanlarımızı alalım. Pembeleşene kadar pişirelim.
- Soğanlar pembeleşince salçasını ekleyelim ve salçası da kavrulduktan sonra pirinçini ekleyelim.
- Pirinçle birlikte güzelce karıştırıp 2-3 dk pişirdikten sonra 1 çay bardağı suyu ekleyelip pişirmeye devam edelim.
- Pirinçler suyu çektikten sonra ocaktan alalım ve üzerine baharatları ekleyip güzelce harmanlayalım. (iç harcımız hazır).
- Dolmalıkların içlerini tuzlayıp iç harcını da dolduralım ve tencereye dizelim.
- Hepsine birebir süreci yaptıktan sonra dolmaları dizdiğimiz tencerenin üzerine 2 çay bardağı su ekleyelim ve evvel orta ateşte kaynayana kadar, kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
- Tercihen sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz ????.
✓✓ Youtube kanalımdan ayrıntılı olarak yapılış görüntüsünü izleyebilirsiniz.