Nefis Lazanya Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paket lazanya makarnası (Ben pastavilla kullandım)
- Kaşar peyniri
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 500 ml domates suyu (Konserve domates kullandım)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1, 5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (200 ml bardak)
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Karabiber
Nefis Lazanya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıyma sos; soğanı küp küp doğruyorum. Tereyağını eritip soğanları kavuruyorum. Tuzu ve kıymayı ekleyip kıymalar pişene kadar kavuruyorum. Sonra domates sosunu ekleyip düzgünce kaynatıyorum.
- Beşamel sos; tereyağını eritip unu kavuruyorum. Süt, tuz ve karabiberi ekleyip kıvam alıp kaynayana kadar karıştırıyorum. Kıvam alınca olmuş demektir.
- Benim küçük borcamım olmadığı için baton kek kalıbında yaptım.
- Kalıbı yağlıyorum. Lazanya makarnadan iki kat diziyorum. ( birinci katı servisi kolay olsun diye 2 kat koyuyorum ben).
- Üzerine kıyma sosu biraz döküp yaydırıyorum.
- 2 yemek kaşığı kadar beşamel sos döküyorum.
- Her kat için tıpkı şeyi yapıyorum. Kalıp dolana kadar devam ediyorum.
- En üste kalan kıyma sosu koyuyorum, beşemal sosun tamamını her yere gelecek halde yaydırıyorum.
- Üstüne rendelediğim kaşarı ekliyorum.
- 200 derece fırında 20 dakika pişiriyorum. Afiyet olsun ????.