
Nefis Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım bardaktan 2 parmak fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 150 gram tereyağı
- 6-7 bardak un (kontrollü bir şekilde ekleyin)
- Dilediğiniz herhangi bir peynir
- Yarım bardak su
- Yarım bardak pirinç unu
- Bir paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Bir tutam tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nefis Leopar Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir bardak ılık süt ve suyu geniş bir kaba alın.
- İçerisine mayayı ekleyin ve üzerine 2 yemek kaşığı şekeri de ekleyip karıştırın.
- 5 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin.
- İçerisine tuz, sıvı yağ, tereyağı(oda ısısında) ekleyin ardından kontrollü bir şekilde eklediğiniz unu karıştırıp hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. 45 dk mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalanana kadar sosu hazırlayın.
- Sos için yarım bardak su üzerine bir paket mayayı ve şekeri ekleyin karıştırın.
- Üzerine pirinç unu, bir tutam tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağını ekleyin karıştırıp bir kenara alın ve hamurları şekillendirmeye geçin.
- Hamurlara yuvarlak bir şekil verip içerisine peyniri koyup kapatın ve tepsiye dizin.
- Üzerlerine elinizle hafif bastırın.
- Hazırladığınız sostan üzerlerine birer tatlı kaşığı şeklinde dökün.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırına verin.
- 25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
Püf noktası: fırınınızın önceden ve 200 derece olması önemli.
Ve sos kısmı tarifte anlattığım şekilde yapılırsa elde edeceğiniz görüntü fotoğrafta ki gibi olacaktır.
Nefis Leopar Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı