Nefis Lezzetiyle Elmalı Kıyır Kıyır Turta (Tepside Elmalı Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket margarin yahut tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 6 adet elma
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yahut fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Nefis Lezzetiyle Elmalı Kıyır Kıyır Turta (Tepside Elmalı Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce elmalar soyulup rendelenir.
- Tavaya koyulur, içine şeker koyulur ve renk değiştirip koyulaşsana kadar pişirilir.
- Ocaktan alıp içine ceviz ve tarçın eklenerek güzelce karıştırılır.
- Soğumaya bırakılır.
- Sonra hamuru için evvel margarin eritilip soğutulur.
- Karıştırma kabına erimiş margarin, yumurta, şeker ve kabartma tozu alınıp güzelce karıştırılır.
- Aldığı kadar un eklenir.
- Hamur 2 kesime bölünür birinci hamur yağlı tepsiye güzelce düzgün bir formda yayılır.
- Diğer hamur ise 15-20 dakika buzlukta bekletilir.
- Tepsideki hamurun üzerine elmalı harç eşit bir formda yayılır.
- Sonrasında buzluktaki hamur rendenin kalın tarafıyla tepsiye rendelenir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üst kızarana kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra istenirse üzerine pudra şekeri serpilir.
- Soğuyunca servise hazırdır ????????????afiyet olsun ????????