
Nefis Lezzetiyle Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı un (200 ml)
- 1 su bardağı irmik (200 ml)
- 1 çay bardağı haşhaş (120 ml )
- 1 çay bardağı sıvı yağ 120 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı su (200 ml)
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 damla limon
- 4 su bardağı süt (200ml)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Nefis Lezzetiyle Haşhaşlı Revani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbeti hazırlıyoruz şekeri suyu ek edip 15. 20 dakika kaynatıyoruz şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru hazırlıyoruz yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Sırasıyla sütü sıvı yağ irmiği haşhaşı ek ediyoruz.
- Unu ek ediyoruz kabartma tozu vanilya ek edip hepsini karıştırıyoruz.
- Dilek ettiğimiz bir fırın kabına harcı döküyoruz.
- Ben kelepçeli kek kalıbı kullandım olağan orta uzunluk bir fırın tepsisi de kullanabiliriz.
- 170 derece fırında ortalama 40 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Bir tencereye sütü şekeri unu nişastayı ek ediyoruz daima karıştırarak kremayı hazırlıyoruz pişmeye yakın vanilyayı ek ediyoruz.
- Pişen kekin üzerine birinci sıcaklığı çıkınca ortalama 3 dakika sonra şerbeti döküyoruz şerbet soğuk olacak. Sonra hazırladığımız kremayı döküyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- İki saat dinlenmesi kâfi istek ettiğimiz üzere üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Servise hazır. Afiyetle.