Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nefis Lezzetiyle Haşhaşlı Revani

Nefis Lezzetiyle Haşhaşlı Revani
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
nefis-lezzetiyle-hashasli-revani.jpg

Nefis Lezzetiyle Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı un (200 ml)
  • 1 su bardağı irmik (200 ml)
  • 1 çay bardağı haşhaş (120 ml )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 120 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su (200 ml)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 damla limon
Kreması için
  • 4 su bardağı süt (200ml)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Nefis Lezzetiyle Haşhaşlı Revani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel şerbeti hazırlıyoruz şekeri suyu ek edip 15. 20 dakika kaynatıyoruz şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
  2. Hamuru hazırlıyoruz yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  3. Sırasıyla sütü sıvı yağ irmiği haşhaşı ek ediyoruz.
  4. Unu ek ediyoruz kabartma tozu vanilya ek edip hepsini karıştırıyoruz.
  5. Dilek ettiğimiz bir fırın kabına harcı döküyoruz.
  6. Ben kelepçeli kek kalıbı kullandım olağan orta uzunluk bir fırın tepsisi de kullanabiliriz.
  7. 170 derece fırında ortalama 40 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  8. Bir tencereye sütü şekeri unu nişastayı ek ediyoruz daima karıştırarak kremayı hazırlıyoruz pişmeye yakın vanilyayı ek ediyoruz.
  9. Pişen kekin üzerine birinci sıcaklığı çıkınca ortalama 3 dakika sonra şerbeti döküyoruz şerbet soğuk olacak. Sonra hazırladığımız kremayı döküyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  10. İki saat dinlenmesi kâfi istek ettiğimiz üzere üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Servise hazır. Afiyetle.
 
858,477Konular
981,289Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt