
Nefis Limonlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı kadar un (kalitesine nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1-2 limon kabuğu (bir limonun suyu da içine sıkılır)
- İsteğe nazaran ceviz ya da fındık
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 5-6 yemek kaşığı limon suyu (boza kıvamında olması gerekiyor sıvı olmaması lazım yoksa kek emer koyu kıvam olacak biçimde pudra şekeri ilave edebilirsiniz)
Nefis Limonlu Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şeker beyaz köpük olana kadar çırpılır.
- Akabinde sıvı yağ, süt ve kuru materyaller eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Limon kabuğu ve sıkılmış suyu hamura eklenir.
- En son un denetimli bir halde eklenir.
- Yağlanmış kek kalıbına hamur dökülür.
- Evvelce ısıtılmış fırında 175 derecede 50-55 dk pişirilir. (fırın sıcaklığı ve müddeti size kalmış fırına nazaran değişiklik gösterebilir).