bilgisayarci
FD Üye

Nefis Mantı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağına yakın su
- 1.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 100-125 gram kıyma
- 1 adet soğan (çok ince doğranmış)
- Pul biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Pul biber
- 4-5 çorba kaşığı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
- Nane
- Su
Nefis Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur materyallerini derin bir kaba aldım ve yeterlice yoğurdum. Bu hamurdan bütün bir beze elde ettim.
- Hamurumun üzerini örtüp 5-10 dakika kadar dinlendirelim.
- Bu ortada hamur dinlenirken iç harç malzemelerimi hazırlayıp düzgünce karıştıralım.
- Dinlenen hamuru un ile açalım.
- Kare kare kesmiş olduğumuz hamurun üzerine küçük kopardığmız kıymadan koyalım.
- Hamurların 4 köşesini bir ortaya getirip şekilendirin.
- Mantılar yapışmasın diye hafif unladım.
- Tencerenin yarısına kadar su koydum.
- Bir ölçü tuz ekleyip suyu kaynamaya bıraktım, kaynadıktan sonra tencereye mantıları aktaralım.
- Mantılar pişerken sarımsakla yoğurdu düzgünce çırpıp, tuzunu ekleyelim.
- Sos için yağı ve salçayı kavurun, pul biber ve tuzu ek edin.
- Mantının suyunu süzüp servis tabağına alalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt, salçalı sos ve nane ekleyip servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun????.