Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Mantı

Nefis Mantı
0
168

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
nefis-manti.jpg

Nefis Mantı Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağına yakın su
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
İç harç için;
  • 100-125 gram kıyma
  • 1 adet soğan (çok ince doğranmış)
  • Pul biber
  • Tuz
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Pul biber
Öbür gereçler;
  • 4-5 çorba kaşığı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Nane
Mantıyı haşlamak için;
  • Su
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml


Nefis Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur materyallerini derin bir kaba aldım ve yeterlice yoğurdum. Bu hamurdan bütün bir beze elde ettim.
  2. Hamurumun üzerini örtüp 5-10 dakika kadar dinlendirelim.
  3. Bu ortada hamur dinlenirken iç harç malzemelerimi hazırlayıp düzgünce karıştıralım.
  4. Dinlenen hamuru un ile açalım.
  5. Kare kare kesmiş olduğumuz hamurun üzerine küçük kopardığmız kıymadan koyalım.
  6. Hamurların 4 köşesini bir ortaya getirip şekilendirin.
  7. Mantılar yapışmasın diye hafif unladım.
  8. Tencerenin yarısına kadar su koydum.
  9. Bir ölçü tuz ekleyip suyu kaynamaya bıraktım, kaynadıktan sonra tencereye mantıları aktaralım.
  10. Mantılar pişerken sarımsakla yoğurdu düzgünce çırpıp, tuzunu ekleyelim.
  11. Sos için yağı ve salçayı kavurun, pul biber ve tuzu ek edin.
  12. Mantının suyunu süzüp servis tabağına alalım.
  13. Üzerine sarımsaklı yoğurt, salçalı sos ve nane ekleyip servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun????.
Nefis Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt