Nefis Mayalı Pişi Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğince un
- Un
- Kaşar peyniri (istediğiniz peynirle olur ben karıştırıyorum)
- Yağlı böreklik peynir
- Maydanoz
- Sıvıyağ
Nefis Mayalı Pişi Tanımı Yapılışı
- Hamuru için derin bir kaba yoğurt ve suyu alalım.
- Üzerine şeker, tuz ve mayayı ekliyoruz.
- Unu yavaş yavaş ek ederek yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar un ek edelim.
- Hamuru mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru tezgaha un serperek bütün hamuru dökelim.
- Uzunlamasına bir forma getirip kesme aparatıyla hamuru dilimleyelim.
- Bir kaba kaşarı yağlı tuzlu böreklik peyniri ve maydanozu karıştıralım.
- Her hamur parçasını merdane ile açıp içine karışımımızı koyup kapatalım.
- Çok kalın olmamalı çünkü piştikçe inanılmaz kabarıyor ????.
- Tavamıza yağ ekleyip orta ateşte kontrollü çevirelim ki bi tarafı orantısız kabarmasın. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.