teknolojiuzmani
FD Üye
Nefis Mayasız Bazlamalar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 tatlı kaş. tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Tereyağ
- 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 tutam maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
Nefis Mayasız Bazlamalar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşacık, mis gibi mayasız bazlamalar….Pazar kahvaltıları için kısacık bir sürede kolayca hazırlayacağınız enfes lezzet????????????Deneyen arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun????.
- Yoğurdu, sütü, suyu ve tuzu güzelce karıştıralım. Yavaş yavaş unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- 2-3 dakika tezgahta güzelce yoğurduktan sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Benim hamurumdan yaklaşık 18 ad. Bezeler çıktı. Bezeleri güzelce yuvarlayıp unlanmış tezgahta üzerlerini örterek bir 10 dakika dinlendirelim
- İsteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı tereyağını eritip içine ince kıydığımız maydanozu ve rendelediğimiz sarımsağı, tuzu ekleyip güzelce karıştıralım kenara alalım.
- Tatlı tabağı büyüklüğünde açtığımız bezeleri tavamızda devamlı arkalı önlü çevirerek güzelce pişirelim.
- Pişen bazlamalara sıcakken sade tereyağından veya maydanozlu karışımdan fırça yardımıyla sürüp üst üste dizelim. Yanında sıcacık çay, peynir, zeytin ve domates ile birlikte servis yapalım. Şimdiden afiyet olsun????????????.