Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nefis Mıhlama- Kuymak

Nefis Mıhlama- Kuymak
0
70

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
nefis-mihlama-kuymak-9.jpg

Nefis Mıhlama- Kuymak Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2, 5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı küp küp doğranmış Karadeniz kaşarı

Nefis Mıhlama- Kuymak Tanımı Yapılışı

  1. Tereyağını eritin, çok kızarmadan mısır ununu ekleyin kavurmaya başlayın.
  2. Daima karıştırın un kavrulunca 1 su bardağı suyu ekleyin, koyu kıvam alana kadar karıştırın.
  3. Sonra kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar daima karıştırın.
  4. Sıcak olarak çabucak servis yapın.
Afiyet olsun!❤️.

????kuymak tanımının püf noktası; bakır tava ile yapılacak ise kesinlikle kısık ateşte hazırlanmalıdır tereyağ ölçüsünü arttırılabilir.

????Mısır unun rengi dönünceye kadar kavrulmalıdır.

????Su yerine tercihe nazaran süt eklenebilir. Ya da çok süt kullanmak istemeyenler için yarı su ve süt ekleyerek de hazırlanabilir.

????Karadeniz kaşarı yok ise eriyebilen çeşitte olan çeçil peyniri, tel peynir ve kaşar peyniri ile hazırlanabilir. ( Karadeniz peynirine nazaran bu peynirler tuzlu olacağı için tuz oranına dikkat edilmelidir. ).

????Mıhlama hangi peynirle yapılır?.

????Mıhlamanızı şayet temin edebiliyorsanız Trabzon mıhlama peyniri ile yapmalısınız. Şayet temin edemiyorsanız telli peynir, kaşar peyniri üzere eriyen peynirlerle yapabilirsiniz.

????Mıhlama kaç kaloridir?.

????Yaklaşık 1 yemek kaşığı mıhlama 102 kcal dır. Karadeniz bölgesinde bol tereyağı ve peynir ile yapılan mıhlamanın yağ oranı çok yüksek olduğu için, kilo verenlerin bilhassa tüketmekten kaçınmalıdır.
 

Similar threads

Kuymak (Mıhlama) Tarifi İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı mısır unu2-3 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı kadar suTuzKaşar peyniriDil peyniriÇeçil peyniri veya kolot peyniri Kuymak (Mıhlama) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak tava tereyağını koyup eritin. Mısır ununu koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Enfes Kuymak (Mıhlama) Yapılışı İçin Materyaller 4 çorba kaşığı tereyağı4 çorba kaşığı mısır unu1.5 su bardağı su200 gram Trabzon mıhlama, kuymak peyniri ( çeçil tel peyniri ya da kolot peyniri  ) Enfes Kuymak (Mıhlama) Yapılışı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavamızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Pazar Kahvaltılarına Yakışır Mıhlama (Kuymak) Tanımı İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı4 yemek kaşığı mısır unu1 bardak doğranmış çeçil peyniri1 bardak su Pazar Kahvaltılarına Yakışır Mıhlama (Kuymak) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tereyağını eritip üzerine mısır ununu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Kuymak (Mıhlama) Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı tereyağ (margarin)2 yemek kaşığı mısır unu1 su bardağı ılık su1 su bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri(herhangi eriyen peynir de olur)1 çay kaşığı tuz′ Kuymak (Mıhlama) Tanımı Yapılışı Tavaya yağımızı ve mısır unumuzu alıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Mıhlama Kuymak Tarifi İcin Malzemeler *2 yemek kaşığı tereyağı *2 ,5 yemek kaşığı mısır unu *1 su bardağı soğuk su *1 su bardağı kup kup doğranmış karadeniz kaşarı (Kolot ) Mıhlama Kuymak Tarifi Yapılışı Eveeettt mutfagimizda bir karadeniz havasi estirelim bu mukemmel lezzeti sizde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt