bilgisayarci
FD Üye
Nefis Muzlu Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek İçin;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 700 ml süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık tereyağı
- 1 poşet krem şanti
- Muz
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu + 1,5 su bardağı süt ile
Nefis Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek ile başlayalım. Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ek edip çırpmaya devam edelim.
- Sonra un ve kakaoyu ekleyip karıştıralım.
- Son olarak nişasta, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
- Yağladığımız uzun borcama harcı koyalım. 170 derece fırında kürdan denetimli yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Kreması için; tereyağı ve kremşanti hariç tüm gerecini ocağa alalım.
- Kaynayınca tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Kapağını kapatıp ılımasını bekleyelim.
- Ilıdıktan sonra toz kremşamtiyi ekleyip 2-3 dk çırpalım.
- Soğuyan keki süt ile ıslatalım.
- Kremayı ıslattığımız kekin üzerine dökelim.
- Üzerine yarım yarım doğranan muzları dizelim.
- 1 paket çikolata sosunu +1,5 bardak süt ile kaynatıp hazırlayıp üzerine dökelim. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.