Çayın yanında isterseniz kahveyle bir arada enfes bir kurabiye pişirmeye ne dersiniz? Prodüksiyonu kolay lan kurabiyeler misafirler geldiğinde de harika oluyor. Üzeri çatlak, tadı damaklarda kalacak olan enfes nişastalı çatlak kurabiye kıyır kıyır olmasıyla kendine hayran bırakıyor. Pekala nişastalı çatlak kurabiye nasıl yapılır?
Yapılışının kolaylığı, imajının süperliği ve tadının lezzeti ile hudutları zorlayan çatlak kurabiye, çayınızın yanında afiyetle tüketebileceğiniz ağızda dağılan nefis bir kurabiye tanımıdır. Tadıyla ve rengiyle damak zevkinize yeni bir lezzet katacak olan nişastalı çatlak kurabiyenin enfes tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Ağızda dağılıp kaybolan, imajı çatlak ve lezzetli olan bu kurabiyeyi bir kere tadına bakanların vazgeçilmezi olacak.
NİŞASTALI ÇATLAK KURABİYE TANIMI:
MATERYALLER
1 paket tereyağı yahut margarin
Yarım çay bardağı likit yağı
2 adet yumurta
2 su bardağı un
4 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Nişasta ve un
YAPILIŞI
Tüm materyalleri derin bir kabın içerisinde karıştırın ve yoğurun.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde modüller alarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
170 aşama fırında çatlayana kadar kurabiyeleri pişirin.
Soğuduğunda servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...